Історія майнера: Як збільшити дохід від біткойна в 10 разів

Придбати відповідне обладнання можна за 5 тисяч доларів, а "відбити" вкладене – вже за півроку.

Один з київських майнерів біткойна на умовах анонімності поділився з сайтом "24" своїм досвідом майнінгу, передають Патріоти України.

Почалося з того, розповів наш герой Сергій (ім'я змінене), що один його знайомий поїхав до Канади, мав там багато часу, почав про все це вичитувати і займатися майнінгом. Зацікавив цим найближчого друга. Спочатку цей канадець поставив собі ферму, спробував майнити. Воно потихеньку "пішло". Далі друг і собі поставив ферму. Займався цим вже півтора року на той момент, коли і Сергій вирішив теж зайнятися майнінгом.

Я свої ферми збирав у травні 2017, якраз до початку буму. Обійшлися вони мені у 5 000 доларів. Ми їх возили з Польщі. В принципі, це ті ж звичайні комп'ютери, тільки до материнської плати "чіпляється" не одна відеокарта, а шість. І з Польщі ми їх возили, бо на одній відеокарті була різниця в 50-60 доларів. То якщо у мене 15 відеокарт і по 50 на кожній – це 750 доларів різниці, – розповів майнер.

При цьому особисто він не стежить за роботою системи, це робить його друг, з яким Сергій ділиться відсотком прибутку. "Я досить зайнята людина, маю основну роботу, досить високу посаду. А майнінг – це просто моя інвестиція", – відзначив герой.

При цьому визначити точну суму вже заробленого Сергієм досить непросто. Він пояснив – будь-який дохід, особливо в криптовалюті, рахується, коли ви зняли кошти і вони у вас на руках. Криптовалюта – дуже динамічна субстанція. І ризикована. Вона може робити різкі "стрибки" як вгору, так і вниз. Цим ринком, як і будь-яким іншим, керують два фактори: людська жадібність і страх. Всі хочуть купити подешевше і продати подорожче. З березня по середину червня біткойн ріс неймовірно, люди в 10-20 разів збільшували свої статки у криптовалюті. Далі все пішло вниз. На середину липня ринок "просів" у 2-3 рази.

"Деякі майнери працюють за схемою, коли кожні 2-3 тижні виводять кошти, тоді ферма окупиться за приблизно 9-12 місяців. Для мене це не критично. І все, що мої ферми заробили, стоїть і чекає. А криптовалюта по своїй природі постійно зростає. Йдуть коливання вгору-вниз, але в глобальному сенсі вона – росте. Станом на сьогодні я свої ферми вже "відбив". Одну запустив у травні, дві – у червні. Якщо я зараз продам всю свою криптовалюту – то вийду на нуль", – уточнив він.

Разом з тим і точно сказати, що буде в майбутньому – майнер не може: "Якщо завтра біткойн обвалиться в два рази, мені доведеться чекати ще 4 місяці. Якщо біткойн підросте, то в цей момент матиму ще плюс 500 доларів. У криптовалюті прибуток визначається тоді, коли ви його вивели, бо він дуже динамічний. Десь півтора місяця тому вартість біткойна була 3 тисячі доларів, сьогодні – доходить до 18".

Навіщо ж тоді було за все це братися, спитаєте ви. Сергій пояснює, що особисто його у майнінгу цікавлять два аспекти. Перше – це можливість інвестування.

У мене є вільні кошти. Або треба йти в банк, або інвестувати сюди. Мій друг упродовж року цим займався, я побачив, що це стабільно і нічого страшного в тому немає. Тому і зробив цю інвестицію. До всього це ще й мало ризиковано, бо в будь-якому випадку у мене залишається все "залізо". А крім того – там прибутки набагато більші, ніж деінде, – констатував майнер.

Другий аспект, що цікавить героя у майнінгу і криптовалютах – він займається також торгами на біржах. "Мені це цікаво як математику, дивитися на графіки і проводити аналіз", – відзначив він. Але не математикою єдиною, бо прибутковість на біржі навіть більша, ніж робота самих ферм. Сергій зауважив, що за період торгів в 10 разів збільшив те, що туди вніс.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...