Історія одного конкурсу: Фіналістка звернулася зі сцени до Дмитра Стуса з запитанням, як той зважився брати участь у проекті, який фінансується людиною, винною в загибелі батька (відео)

Про дружбу одіозного політика і сина поета-дисидента заговорили після того, як Дмитро Стус підтримав ідею вирізати з фільму кадри про участь Медведчука в долі батька. Однак подробиці потрапили в ЗМІ тільки недавно.

Дмитро Стус

Син Василя Стуса Дмитро прийняв пропозицію стати членом журі конкурсу поезії, проведеного рухом "Український вибір" в 2013 році, за рік до початку військової агресії Росії проти України. Конкурс мав назву "Полум'я фенікса" і фінансувався за рахунок медведчуківського політичного проекту, передають Патріоти України.

Ще в ті відносно мирні і спокійні часи участь сина великого поета, який присвятив своє життя боротьбі з "совєтами", в проекті проросійського політика та й до того ж зігравшого непривабливу роль в долі дисидента, викликало масу питань. Відео події на конкурс опубліковане на "Ютубі".

Не обійшлося без скандалу. Одна з присутніх дівчат, поетеса-фіналістка, звернулася прямо зі сцени до Дмитра Стуса з питанням про те, як він зважився брати участь в проекті, який фінансується людиною, винною в загибелі батька.

Її питання викликало шквал оплесків у залі, а Дмитро Стус почав виправдовуватися, мовляв, нічого не знав про те, хто оплачує конкурс. "Відвертість за відвертість. Коли мене сюди запрошували, я не питав, хто спонсор", - відповів член журі.

Слова Стуса-молодшого, мабуть, прозвучали непереконливо, його відповідь зустріли сміхом і їдкими репліками із залу. І, дійсно, здогадатися про організаторів було не складно - прямо на сцені був розміщений величезний банер з логотипом "Українського вибору".

Про стару історію і кадри, пов'язані з нею, на кілька років забули. Однак знову згадали в зв'язку зі скандалом, пов'язаним зі зйомками фільму про трагічну долю великого поета.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...