"Історія Сміли - це історія про те, як замість того, щоб реально вирішити проблему, політики тільки піаряться на чужому горі", - Казанський

Проблема Сміли в тому, що у городян вкрали близько 100 млн грн, і цей борг продовжує висіти на місті. Він нікуди не зник. І для того, щоб проблема з опаленням в Смілі реально вирішилася, потрібно знайти ці гроші.

Історія Сміли не про те, хто в даному випадку більше винен - «Батьківщина» з її мером або БПП, як провладна партія. Це історія про те, як замість того, щоб реально допомогти місту і вирішити проблему, політики тільки піаряться на чужому горі і використовують ситуацію в своїх інтересах. Про це у своєму блозі пише журналіст і блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

Він зазначає, що президент наказує «зірвати пломби» і дати газ в Смілу під його відповідальність. Проблема тільки в тому, що газ не береться з нізвідки. Він не безкоштовний. І пломби ставлять теж не просто так. Якщо кожен завтра стане зривати пломби, почнеться вакханалія, і газ просто зникне зовсім. Проблема Сміли не в пломбах. Зірвати їх - багато розуму не потрібно. Проблема Сміли в тому, що у городян вкрали близько 100 млн грн, і цей борг продовжує висіти на місті. Він нікуди не зник. І для того, щоб проблема з опаленням в Смілі реально вирішилася, потрібно знайти ці гроші. Забрати у тих, хто їх вкрав, а саме - у підприємства «Смілаенергоінвест», яке збирало з городян плату за газ, але гроші "Нафтогазу" не перераховувало.
Денис Казанський пише, що головне питання в цій історії - де гроші? Але як раз гроші ніхто шукати не поспішає. Власника компанії, що привласнила кошти городян, заарештували рік тому, але майже відразу випустили. З тих пір навколо Сміли багато криків, шуму, взаємних звинувачень, але майже нічого не відомо про те, як просувається слідство. Хоча за рік вже можна було і вирок винести, і гроші на рахунках відшукати.

Замість того, щоб розповісти нам про те, коли знайдуть вкрадені гроші, глава фракції БПП Артур Герасимов намагається смішно і незграбно прив'язати мера Сміли до ненависної Тимошенко і за всяку ціну її штовхнути перед виборами. Про справу власника фірми «Смілаенергоінвест» Андрія Карпенка при цьому - ні слова. Сама Тимошенко в свою чергу розкидається огидними пафосними штампами, на кшталт «терору холодом» або «тарифного геноциду», замість того, щоб написати депутатський запит, взяти справу «Смілаенергоінвеста» на контроль, інформувати про те, як воно просувається і всіляко намагатися його прискорити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...