Ізраїль хоче модернізувати гелікоптери для ЗСУ

Йдеться про гелікоптери Мі-2, Мі-8 та Мі-24, що стоять на озброєнні Збройних Сил України, Національної Гвардії та Державної прикордонної служби.

Ізраїльська компанія Elbit Systems Ltd має намір взяти участь у програмі модернізації гелікоптерів Збройних Сил України. Про це повідомляє Оборонно-промисловий кур’єр з посиланням на джерела у Міноборони України та оборонній промисловості, передають Патріоти України.

Для визначення потенціалу військово-технічного співробітництва на цьому тижні запланована спільна нарада представників компанії Elbit Systems Ltd, низки українських підприємств та керівництва військового відомства.

При цьому, співрозмовник ІА «ОПК», дотичний до переговорів з ізраїльською стороною, вказав не неоднозначне ставлення промисловців ОПК України до розгортання масштабного співробітництва з компанію Elbit Systems Ltd, зокрема, через побоювання, що залучення іноземців може суттєво знизити потенціал вітчизняного ОПК.

Нагадаємо, що у січні 2019-го року було підписано меморандум про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd.

Elbit Systems має значний досвід у модернізації різних типів гелікоптерів, загалом компанія вже має досвід роботи з 16 платформами, а за їх програмою у світі вже експлуатується понад 4 000 одиниць такої техніки.

Обладнання виробництва Elbit System, що може бути встановлено на українські гелікоптери:Зокрема у 2017-у році стало відомо про участь Elbit Systems у модернізації парку індійських гелікоптерів Мі-17 (експортна назва гелікоптера Мі-8) де буде встановлено ізраїльську авіоніку, радари та інше. Загальна вартість модернізації 90 Мі-17 оцінюється у 110 млн доларів США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...