Кабмін відновлює фінансування проекту будівництва українського корвету (відео)

Урядовці виділили гроші на добудову корабля-"невидимки" для військового флоту

Кабінет міністрів з наступного року відновить фінансування будівництва корабля класу "корвет" проекту 58250. Заплановано фінансування у розмірі 1361,7 млн грн, пише Український мілітарний портал, передають Патріоти України.

Корвет проекту 58250 заклали у 2010 році в Миколаєві на Чорноморському суднобудівному заводі. Знаходиться на етапі готовому до з'єднання секцій корабля. Через брак фінансування його будівництво декілька разів призупинялось. У загальному відсотку це близько 17% всього об'єму робіт з будівництва корабля, хоча корпус готовий на 80%.

Усього державною програмою, до 2028 року, виділено 31926,52 млн грн на будівництво 4-х кораблів. Перший корабель має бути переданий Військово-морським Силам України вже у 2022 році. Другий корабель проекту 58250 ВМС отримають у 2024 році, третій та четвертий у 2026 та 2028 відповідно.

У виробництві цих кораблів передбачено використання іноземного корабельного озброєння і технічних засобів, що не виробляються в Україні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...