"Как на государеву службу": Жителі ОРДЛО освоїли нову професію

На пунктах в'їзду-виїзду в ОРДЛО з'явилася нова професія - «тачечник». Як неважко здогадатися, ці люди займаються переміщенням багажу за допомогою вантажного візка.

Про це розповіла мешканка Луганська Яна Вікторова в своєму блозі, передають Патріоти України.

За її словами, бути «тачечником» може людина будь-якої статі, віку та професії. Для цього потрібно мати візок - «тачку», без якої на роботу не візьмуть, і бажання заробити. Єдина обов'язкова умова - це відсутність «військового» минулого, яке унеможливлює перетин лінії розмежування. Оголошень про прийом на таку роботу ніде немає, але вони могли б виглядати так:

«Требуются выносливые люди с личным транспортом, не состоящие в списках, запрещающих пересечение границы с подконтрольной территорией и „республикой“ и имеющие желание заработать, -пишет автор. — Ни слова о порядочности или каких-то особых навыках. Умение толкать тачку — один из критериев отбора».
Технічне оснащення, тобто вантажний візок, обійдеться претендентові в 850 грн - без посилення і зміни підшипників. У «справі» навіть літні люди, для яких це шанс заробити і допомогти своїм дітям. Представників цієї нової професії можна впізнати за одягом. Як правило, на них штани і непромокаюче взуття, легка зручна куртка і маленька сумочка на шиї - для паспорта.«И еще общая черта — красные руки, грязные от зимней дороги ноги и вечная спешка, - каже Яна Вікторова. - Почти все тачечники уверены, что им невероятно повезло найти такую работу, потому что где еще сейчас можно заработать в день 300 грн, не прикладывая для этого никаких интеллектуальных усилий?»
Влаштується на таку роботу можна тільки за протекцією, «как на государеву службу» - конкурс на вакантне місце занадто великий. Робота поденна і часто буває, що саме сьогодні хтось залишається без замовлення.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...