"Камінь у город" "Нафтогазу": "Бонусів не буде. Жодних", - голова "Ощадбанку" про виграш в арбітражі $1,3 млрд у Росії

Голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний назвав прізвища юристів банку, які допомагали виграти у Росії в Арбітражному суді Парижа справу про збитки, завдані російською анексією Криму: Ірина Мудра, Ірина Кірєєва та Андрій Пожидаєв.

Андрій Пишний

Люди, причетні до виграшу "Ощадбанку" у Росії в Арбітражному суді Парижа, премій за це не отримають. Про це у статті для ZN.UA заявив голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний, передають Патріоти України.

"Те, що багатьом хочеться більше за все почути від мене стосовно цієї справи. Ні, бонусів не буде. Жодних. Добре це чи погано – не знаю. Ми так вирішили. Хоча вважаю, що моя юридична команда заслуговує на те, щоб їхні імена дізналися країна і світ. Це – Ірина Мудра, Ірина Кірєєва та Андрій Пожидаєв", – написав він.

За словами голови правління банку, їм варто подякувати тому, що "ця справа гідна увійти і в історію протистояння, і в підручники з міжнародного права". "Наша перемога остаточно закріпила юридичний прецедент і показала шлях усім, але в першу чергу – державним компаніям, як захистити свої інвестиції у Криму та відшкодувати завдані збитки. Тому що ми перемогли. Перемогли Росію", – підкреслив Пишний.

У липні 2015 року "Ощадбанк" надіслав офіційне письмове повідомлення уповноваженим представникам РФ щодо претензій у зв'язку з незаконним користуванням інвестиціями фінустанови в окупованому Криму. У січні 2016 року український банк ініціював арбітражний розгляд. Слухання справи відбулося в березні 2017 року. 26 листопада 2018 року Арбітражний суд Парижа задовольнив вимогу про компенсацію збитків "Ощадбанку", завданих унаслідок анексії Криму. Сума стягнення – $1,3 млрд. Обсяг позовної заяви "Ощадбанку" з усіма додатками становив понад 30 тис. аркушів.

У мін'юсті РФ заявили, що Росія не визнала рішення суду. За словами представників російського відомства, арбітраж не має відповідної юрисдикції. Голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний зазначив, що у разі невиконання Росією рішення Арбітражного суду сума зростатиме щодня приблизно на $97 тис.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...