Kaspersky Lab продовжує отримувати по зубах: Загроза нацбезпеці або як скрепно загубити провідний IT-бізнес "по-русски"

Програмне забезпечення російської компанії Kaspersky Lab створює потенційну загрозу безпеці Литви.

Таку позицію висловив литовський уряд, передають Патріоти України.

В уряді заявили, що Kaspersky Lab "створює потенційну загрозу національній безпеці країни", і найближчим часом керівники інформаційних структур державної ваги повинні замінити це програмне забезпечення на інше безпечне.

"Ми зобов'язані забезпечити кібернетичну безпеку держави, тому рішення уряду є своєчасним і прийняте з урахуванням оцінки загрози і вразливості. Одночасно з іншими державними відомствами ми будемо співпрацювати в пошуку відповідних рішень і заходів", - сказав віце-міністр оборони Едвінас Кярза.

Він також зазначив, що хоча рішення діє тільки щодо критичної інфраструктури - систем енергетики, фінансів, транспорту і інших секторів - і керуючих громадським сектором, приватні підприємства повинні індивідуально оцінити можливі ризики використання програмного забезпечення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...