"Кажуть, сигнал добиває до Ростова-на Дону": Українське радіо почало мовлення на окупованій території - Жебрівський

Українське радіо розпочало мовлення на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Павло Жебрівський

Про це розповів голова адміністрації Донеччини Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

«Перший канал Українського радіо розпочав мовлення на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Наші люди на тимчасово загарбаній території кажуть, що сигнал добиває до Ростова-на Дону. Радіо можна слухати на середніх хвилях, на частоті 873 кГц.

Потужний передавач, який дозволив сигналу покрити таку велику територію, встановлений за два десятки кілометрів від лінії розмежування», – написав Жебрівський.

Як відомо, раніше Жебрівський оголосив конкурс на «повну українізацію» міст області, переможець якого отримає 30 мільйонів гривень.

Як зазначив Жебрівський, місту, яке першим завершить «українізацію», буде виділено 30 млн, за друге місце – 20, за третє – 10.

«Дуже хочеться побачити, що коли в’їжджаєш в Донецьку область – це Україна. Це візуалізація, в першу чергу – це реклама, вивіски. В українському місті, з українськими вивісками мають бути класні дороги, і це також додатковий стимул», – зазначив Жебрівський.

На участь у конкурсі вже зголосилися кілька населених пунктів регіону. Водночас аналітик проекту «Донбас: повний доступ» Віталій Сизов вважає, що ця акція з активної українізації Донбасу більше приверне увагу жителів центральної і західної України, саме на це розраховує Павло Жебрівський. У жителів Донецької області, за його словами, можуть бути інші пріоритети.

«Я не думаю, що на рівні Донецької області це (заміна вивісок – ред.) якось вплине на свідомість людей. Всі ми пам’ятаємо довоєнну ситуацію в області, коли табличка українською мовою – це не якийсь нонсенс, а звичайна, звична річ», – вважає Сизов.

Заміна вивісок на держустановах відбуватиметься за рахунок місцевого бюджету. У деяких містах вирішили продублювати вивіски й англійською мовою.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...