Хакер розповів про замовників вірусів Lurk і WannaCry

Російські спецслужби виявилися причетними до розробки вірусів Lurk і WannaCry, один із яких вкрав 1,2 млрд рублів із рахунків російських банків, а другий паралізував комп'ютерні мережі десятків компаній по всьому світу.

Про це повідомив заарештований у справі про кібершахрайства хакер Костянтин Козловський "Дождю", передають Патріоти України.

За його словами, за кібератакою на США і за розробкою обох вірусів стояла ФСБ.

За словами самого Козловського, його та інших хакерів курирував майор ФСБ Дмитро Докучаєв, який у грудні 2016 року був заарештований у справі про держзраду. При цьому сам Докучаєв відкидає, що знайомий з Козловським.

"Всі повідомлення західних ЗМІ про російських хакерів - це все я. А Lurk - це тільки 10% від усієї моєї діяльності", - розповів Козловський.

При цьому він додав, що ніхто з угруповання Lurk не брав участі у зломі серверів Демпартії Клінтон.

"Ніхто не брав участі, оскільки всіх, кого заарештували, займалися розробками, незнаючи, на кого і навіщо вони працюють. Специфіка роботи так званого Lurk і його модифікацій, а також іншого створеного мною софта така, що і Докучаєв, і ті, кому він дав доступ, могли самостійно вести роботу з зараженими об'єктами. Простіше сказати, що ми не зламали, а створили продукт, який без прикрас зламав всю Росію. Велике питання, навіщо особисто Докучаєву це було потрібно. Особисто для мене це були обкатка і тестування", - зазначив він.

"WannaCry - це вірус, який написали ми", - стверджує Козловський. "Обкатка" WannaCry пройшла в компанії "Літак Девелопмент". Але важливіше навіть те, що ми винайшли специфіку поширення вірусу: заразити один комп'ютер у корпоративній мережі, підняти привілеї, отримати доступ до домену адміністратора і однією кнопкою зупинити діяльність компанії будь-якого розміру", - розповів Козловський.

Також Козловський поділився інформацією про те, як став працювати на спецслужби.

"2. квітня 2006 року у мене вдома були обшуки по шахрайству, тоді нічого не знайшли, а справу зам'яли. У той час я вже спілкувався з Докучаєвим - наше знайомство відбулося на тлі обговорення зламаного мною Міністерства енергетики США, а також поставок "карженної" техніки з-за кордону. Діма тоді ще не був агентом, зате вже усвідомив тонкощі моєї біографії, через що і вийшла вся історія", - розповів він.

"[У 2008] мені дали вибір: [співпраця] або вони повідомлять за кордон спецслужбам про мої справи з Amazon і про" карженну "техніку. Діма знав, що мені дуже подобається подорожувати. І так я став працювати на них, у принципі не відмовляючи собі в поїздках за кордон", - додав Козловський.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...