Халатність медиків чи батьків? - На Тернопільщині розгорівся гучний скандал через смерть дитини (фото)

Артему Качуру було 3 роки. Йому 4 рази викликали "швидку", проте медики запевняли, що у хлопчика звичайний вірус.

Артем Качур

У Тернополі розгорівся гучний скандал через смерть хлопчика в реанімаційному відділенні міської дитячої лікарні, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відзначається, що дитині - Артему Качуру - було 3,8 року. Йому 4 рази викликали "швидку", проте медики запевняли, що у хлопчика звичайний вірус.

Коли дитину все ж забрали до лікарні, було пізно - вона померла від бактеріального менінгіту, розповіла мати дитини Надія Качура. "У п'ятницю, 1 червня, я забрала сина з садка. Після цього ми ще погуляли на вулиці. Близько 19:00 у Артема піднялася температура. Подумала, що звичайний вірус підхопив. Тому лікувала нежить і збивала температуру. Вночі збити не вдавалося, викликала "швидку". Лікарі оглянули дитину, збили температуру звичайними препаратами. Здається, анальгіном. Температура впала. Медики сказали мені, що це звичайний вірус, мовляв, підхопив в садку", - зазначила жінка.

За її словами, протягом трьох днів вона викликала швидку, бо малюкові ставало все гірше, у нього піднімалася температура, а потім він почав блювати. Лікарі приїжджали на виклик чотири рази, і тільки в останній раз відвезли Артема в лікарню. Весь цей час вони ставили йому різні діагнози - то вірус, то ангіна. У лікарні ангіна не підтвердилася, і Артема відправили в інфекційне відділення, де замість того, щоб швидко взяти аналізи, давали ліки від блювоти.

Коли дитина почала втрачати зір і свідомість - жінка підняла шум, дитину у вкрай важкому стані забрали до реанімації. Для порятунку не вистачило кількох годин.

Уточнюється, що рідні звинувачують у смерті дитини медиків "швидкої" і інфекційного відділення. Експерт, який проводив розтин, сказав родичам, що в ситуації винні всі.

Мама хлопчика написала заяву в поліцію, проводиться перевірка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...