Херсонщина провела в останню путь загиблого на Донбасі героя (фотофакт)

1 лютого на вулиці Горностаївки вийшло понад тисячу людей, щоб провести в останню путь героя Артема Скупейка, який загинув при виконанні бойового завдання під Маріуполем.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, передають Патріоти України.

Він був снайпером-розвідником військової частини А 2802, 36-ї бригади морської піхоти, старшим матросом, який загинув 30 січня від кулі ворожого снайпера під смт Талаківка Донецької області.

Заупокійну службу Божу провів архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент. Він звернувся до присутніх: «Блаженні миротворці, бо вони синами божими зовуться, блаженні ті, хто душу свою покладає за ближнього свого. Христос віддав душу за нас, і ця молода людина поклала життя, щоб жили ми і наші діти. В цьому його сила».

"Від усієї громади висловлюю співчуття родині Артема. Знаю, що жодні слова не полегшать горе близьких. Та ми не забудемо, за що віддають життя наші герої. Вічна пам'ять та слава вірному сину України!" - написав у соцмережі очільник Херсонщини.

У 2012 році Артем Скупейко закінчив одинадцять класів Горностаївської загальноосвітньої школи та здобув повну загальну середню освіту. З 2013 року по 2015 рік проходив строкову військову службу. Повернувся додому, але згодом прийняв відповідальне рішення захищати країну і вступив на військову службу за контрактом. Потрапив до зони АТО в 2016-му році.
За час проходження служби Артем був нагороджений відзнаками Президента України «За оборону Маріуполя», «За участь в Антитерористичної операції». Представлений до нагороди «Орденом за мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

У березні хлопцеві мало б виповнитися 23 роки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...