Хліб містить велику кількість важливої для травлення речовини — клітковини. Нестача її в організмі підвищує ризик передчасної смерті, появи серцевого нападу, інсульту й раку кишечнику. Окрім хліба, багатим джерелом цієї речовини є макаронні вироби із цільнозернової пшениці, рис, злакові, картопля, горіхи, насіння, передають Патріоти України з посиланням на британське видання Daily Мail.
В ідеалі протягом дня людина має з'їдати 30 грамів клітковини. Це 5 порцій фруктів і овочів по 100 грамів кожна, 2 злакових батончики, 2 товсті скибки хліба з непросіяного борошна й 1 велика картоплина в мундирі зі шкіркою.
За достатнього споживання клітковини ризик передчасної смерті знижується на третину, ризик раку кишечнику й інсульту — учетверо. Такі результати показало дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Наявність у раціоні багатих клітковиною продуктів також допомагає контролювати вагу: така їжа на довше забезпечує відчуття ситості й дозволяє не переїдати. За умов достатнього надходження цієї речовини в організм зменшується й ризик появи раку молочних залоз, діабету й різних серцевих захворювань.
"Люди повинні розглянути способи збільшення споживання клітковини шляхом зміни методів приготування їжі. Наприклад, не очищати картоплю, переходити на цільнозернові пластівці й замінювати солодощі фруктами, овочами, горіхами і насінням", — відзначають вчені.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...