"Хліб всьому голова": Чим може обернутися відмова від вживання важливого продукту

Вилучення з раціону хліба й інших багатих клітковиною продуктів загрожує збільшенням ризику передчасної смерті на 8-27%.

Хліб містить велику кількість важливої для травлення речовини — клітковини. Нестача її в організмі підвищує ризик передчасної смерті, появи серцевого нападу, інсульту й раку кишечнику. Окрім хліба, багатим джерелом цієї речовини є макаронні вироби із цільнозернової пшениці, рис, злакові, картопля, горіхи, насіння, передають Патріоти України з посиланням на британське видання Daily Мail.

В ідеалі протягом дня людина має з'їдати 30 грамів клітковини. Це 5 порцій фруктів і овочів по 100 грамів кожна, 2 злакових батончики, 2 товсті скибки хліба з непросіяного борошна й 1 велика картоплина в мундирі зі шкіркою.

За достатнього споживання клітковини ризик передчасної смерті знижується на третину, ризик раку кишечнику й інсульту — учетверо. Такі результати показало дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Наявність у раціоні багатих клітковиною продуктів також допомагає контролювати вагу: така їжа на довше забезпечує відчуття ситості й дозволяє не переїдати. За умов достатнього надходження цієї речовини в організм зменшується й ризик появи раку молочних залоз, діабету й різних серцевих захворювань.

"Люди повинні розглянути способи збільшення споживання клітковини шляхом зміни методів приготування їжі. Наприклад, не очищати картоплю, переходити на цільнозернові пластівці й замінювати солодощі фруктами, овочами, горіхами і насінням", — відзначають вчені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...