Хлопчик із Золотоноші може стати рятівником року в Україні

13-річний Владислав Шульга з Золотоноші, що на Черкащині може стати переможцем акції "герой рятівник року". А все завдяки своєму неймовірному вчинку.

Півтора місяці тому він урятував життя одразу трьох своїх друзів, які опинилися під завалом, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

На ранок першого липня мальовнича Золотоноша більше нагадувала зону бойових дій, аніж мирне місто. Буревій зніс усе на своєму шляху - дерева, рекламні щити, електроопори, не витримували поривів навіть фронтони будинків. Через півтора місяці у містечку все ще тривають відновлювальні роботи.

Оговтуються після буревію і місцеві жителі. Через негоду постраждали 49 людей. 13-річна Аня з братом тільки недавно повернулися додому з лікарні. Того дня вони з друзями гуляли на шкільному подвір'ї. Коли почався ураган, вчотирьох вирішили сховатися за сараєм. Але старенька будівля не витримала пориву вітру.

"Начався град з дощем, стіна не видержала і почала завалюватись мене розгребли, першого Санька, потом Андрія, потом мене", - говорить Аня Мартиновська, школярка.

Влада лихо оминуло - частина цегляної кладки, за якою ховався, вціліла. Зараз хлопчик зізнається, від страху він заплющив очі. Коли відкрив, його друзів вже повністю засипало зруйнованою стіною.

13-ти річний Влад не розмірковуючи кинувся розгрібати завал. Каже, було важко, але варіантів у нього не залишалось.

"Я пішов одкидати першого Сашка, я його одкидав він був весь білий, непритомний, потім Аню, вона була в притомності, вона кричала і кров була … потім я начав одкидати Андрія і потім прибіг мій батько", - говорить Владислав Шульга, школяр.

У чотири руки з батьком хлопець змогли звільнити друзів з-під завалу. Швидку дітям вже викликали дорослі. Віталій крізь сльози згадує той день. Адже спочатку йому здалося, що під стіною опинився і його син.

Про цей мужній вчинок Владислава в Золотоноші дізналися лише тиждень тому - про нього розповіли друзі хлопчика. Аби не він, невідомо, чим могла закінчитися ця історія, кажуть місцеві рятувальники.

"Як би не він, то мабуть тих дітей, яких він спас. Вони б не вижили", - говорить Олександр Литвиненко, рятувальник.

За цей вчинок Влада обласна Служба з надзвичайних ситуацій вирішила номінувати на участь у всеукраїнській акції "герой рятівник року".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...