Хочеться застрелитися зі штатного Форт-17: Київський патрульний показав Авакову, як працює розрекламована міністром реформа

Всього десять машин, два десятки особового складу і кілька змін поспіль без сну і спокою, – так доводиться патрулювати копам один із найбільших районів Києва, Голосіївський.

На своїй сторінці у Facebook колишній військовий, нині – патрульний, Василь Коряк зізнався: дуже часто їм дорікають, що надто довго їхали за викликом, передають Патріоти України.

Від звинувачень не відхрещуються, але вдіяти нічого не можуть: встигнути всюди, коли бракує автомобілів, нереально

"Найчастіше з ранку отримуєш команду "три машини виставити в центр згідно дислокації" і починається чергова прекрасна зміна….У порівнянні з минулими роками, кількість викликів збільшилася раз в десять-п'ятнадцять. Там все в перемішку:І "сусід світить лазером мені в холодильник". І "припарковане авто заважає виїхати з гаража". І "двоє невідомих побили заявника, забрали сумку з грошима, телефоном і документами".

Правоохоронець впевнений: такі провали в роботі – провина у першу чергу з боку міської влади. До поліції оголосили набір, але хто їх забезпечить всім необхідним, невідомо. Та й кількість негативу у бік тих, хто представляє закон, останніми роками збільшилася. І справа не тільки у розбитих Prius.

Та й тут, стверджує коп, самі патрульні ні до чого. Технічний стан машин не викликає оптимізму: "…нон-стопом, доливаючи бенз і омивач, передаються від зміни до зміни. Все частіше вибувають тупо через утому основних агрегатів - гібридні установки, варіатори, двигуни ... Отримати поповнення машинами - запевняю, найзаповітніша мрія будь-якого з командирів рот".

Такі зізнання яскраво пояснюють те, чому у 2016-му і на початку 2017 року масово почали звільнятися з "реформованих органів". І варіантів лишається небагато, як вважає Коряк: "Найпростіше - підняти лапки вгору, голосно заявити щось типу "я занадто прекрасний для цього гівна". Варіант більш пафосний - застрелитися з штатного Форт-17 прям посеред сигналячого затору на Саксаганського. Морозним ранком та під зворушливу мелодію ...".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...