"Хоккайдо - русский остров!": Російські прихильники Гіркіна готуються воювати за Курили (фото, відео)

У центрі Москви відбувся мітинг проти передачі островів Курильської гряди Японії, організований псевдопатріотичною громадськістю Росії.

Ряд лівих і націоналістичних організацій Росії: "Левый фронт", "Партия дела", "Другая Россия" і рух "Новороссия" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна в неділю, 20 січня, в Москві провели акцію проти передачі Курильських островів Японії, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Цікаво, що аналогічні заходи, тільки зовсім нечисленні, пройшли в цей день в інших російських регіонах: Хабаровську, Находці і Калінінграді. Що стосується російської столиці, то там за різними оцінками протестували від 500 до 1000 громадян, а сам захід завершився хоровим виконанням пісні "Вставай, страна огромная" і скандуванням кричалки "Хрен вам, а не Курилы".

За даними ряду російських ЗМІ, в натовпі лунали заклики "Махнуть на Курилы вежливыми людьми", а на мітинг в Москві крім самого Гіркіна стало чимало колишніх найманців, що воювали на сході України. Крім того, зі сцени виступав протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін.

Цікаво, що мітинг в Москві проігнорували прихильники Олексія Навального і члени КПРФ. А подію хвацько прокоментував в Facebook письменник Віктор Шендерович. Дотепний автор нагадав співвітчизникам, що ні Крим, ні Шикотан "споконвічними землями" назвати ніяк не можна. "Потому что либо мы снимаем крестик, товарищи, либо надеваем трусы. Либо возвращаем исконные земли, либо не возвращаем. А Шикотан-то японский поисконнее будет - он отродясь японский, а по Крыму Батый и византийцы ходили, когда никакой России там близко не было. Так что давайте как-то определимся с головой, товарищи. С головушкой нашей скорбной, убогой. А уже потом с Курилами. Ну, и с Кенигсбергом заодно", - прокоментував акцію Шендерович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...