Холестерин неминуче призводить до серцевого нападу, - результати дослідження

Вчені виявили новий симптом, який може бути ознакою того, що серцевого нападу не уникнути.

Команда науковців та медичних експертів Університету Мічигану вивчали матеріали, які блокували коронарні артерії у ряду пацієнтів, передають Патріоти України з посиланням на Independent.

Після дослідження вони підтвердили, що це був холестерин – у формі кристалів.

Цей особливий тип затверділого холестерину команда дослідників знайшла у більш ніж 89% випадків, коли людей привозила "швидка".

"У попередніх дослідженнях ми показали, що холестерин перетворюється з рідкого стану в твердий або кристалічного. Він розширюється в розмірі, як лід і вода", – каже професор медицини Джордж Абела. – Це розбухання холестерину всередині стінки артерії може розірвати її і заблокувати кровообіг, викликаючи серцевий напад".

Експерти вивчали пацієнтів у більш ніж 240 відділеннях швидкої допомоги на території США.

Як тільки у відділення швидкої допомоги поступала людина із серцевим нападом, команда висмоктувала кристали і досліджувала їхній розмір і твердість.

Експерти виявили, що велика концентрація кристалів була здатною пробитись крізь стінки артерій і навіть потрапити у саме серце.

Вченим також вдалося підтвердити, що ці кристали активували вироблення молекул Interleukin-1 beta. Вони можуть викликати запалення артерій.

Нагадаємо, іншими симптомами серцевого нападу є дискомфорт в центрі грудної клітки; стискаючий, тягнучий біль за грудиною; біль в лівій руці з проекцією в лікоть, мізинець, шию, нижню щелепу; відчуття страху; часте дихання (більше ніж 30 дихальних рухів за хвилину); холодний піт, нудота, запаморочення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...