"Хорватська сценарій для Донбасу неможливий?" - радник міністра

Україна зараз стоїть оборонним щитом між Заходом і Росією, і Європа повинна це розуміти.

Володимир Жемчугов

Хорватська сценарій силового звільнення для окупованих територій Донецької і Луганської областей неможливий, оскільки привів би до неминучої ескалації на Донбасі і новим жертвам. Таке переконання висловив радник міністра інформаційної політики Герой України Володимир Жемчугов під час зустрічі зі студентами Тернопільського госмедуніверситету, передають Патріоти України.

«Дехто пропонує хорватський, силовий сценарій, мовляв, взяти приступом окуповані території і повернути їх Україні. Це - подальша неминуча ескалація війни і нові великі жертви. Я прихильник економічного тиску на Росію, коли ми, відстоюючи свої рубежі, даємо відсіч ворогу, а економічні санкції Європи та інших світових держав зроблять свою справу, і Росію чекає крах, розвал на шматки, як це було з СРСР», - сказав Жемчугов у час спілкування з аудиторією в форматі «відкритого мікрофона».
Він підкреслив, що Україна зараз стоїть оборонним щитом між Заходом і Росією, і Європа повинна це розуміти. «Якби не було цього, то 10-12 годин, лише один марш-кидок танкової бригади - і (російські - ред.) танки могли б бути в Берліні. Тому так важливо, щоб Європа допомагала Україні в її протистоянні російській агресії. Про це треба говорити на всіх рівнях, як на дипломатичному, так і на побутовому, спілкуючись з вашими ровесниками-іноземцями», - сказав Жемчугов, звертаючись до студентів.
Володимир Жемчугов з травня 2014 року був організатором і активним учасником руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року перебував в полоні бойовиків "ЛНР". У полон потрапив з важкими пораненнями, підірвавшись на "розтяжці". Після звільнення з полону він є активним учасником державних і волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі школярами, курсантами, військовослужбовцями.
Джерело: Телеграф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...