Хотів знайти роботу в Україні: На Донбасі затримали бойовика з батальйону "Восток" (фото)

У Донецькій області при спробі потрапити на підконтрольну Україні територію затримали бойовика, який служив на передових позиціях в селищі Спартак під командуванням російських офіцерів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції, передають Патріоти України.

Як розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області-начальник кримінальної поліції Артем Кисько, сищики відстежили увесь шлях бойовика з початку служби в незаконних збройних формуваннях. В результаті оперативної комбінації зловмисника вдалося притягнути до відповідальності.
Після перетину лінії розмежування 30-річний чоловік був доставлений до Краматорського відділу поліції і зараз дає свідчення.
Відзначається, що в 2014 році колишній таксист з Харцизька на запрошення знайомого вступив в угрупування «Восток», де отримав позивний «Святий».
«Командували нашим підрозділом військовослужбовці армії РФ, осетини. Вони і навчали військовій підготовці - стройової, стрільбі з автомата Калашникова, метання гранат, надання першої медичної допомоги», - розповів терорист.
Після навчання його відправили на бойову позицію в Спартак, де призначили автоматником, однак прослужив весь наряд всього день.
«Під час вживання алкоголю один з бойовиків на прізвисько «Шрам» зробив постріл з протитанкового гранатомета, але граната впала йому під ноги і розірвалася. «Шрам» загинув, інші отримали поранення. «Святий» потрапив до лікарні, де зустрівся з російським кіноактором і став «героєм» пропагандистського сюжету. Ці матеріали також долучені до доказової бази, яку зібрали оперативники за чотири роки», - відзначили в поліції.

Травмований бойовик не зміг продовжити «службу». Він відправився в пошуках роботи на підконтрольну Україні територію.

За фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...