"Християнський обов'язок і совість зобов'язують": Митрополит УПЦ МП звернувся до Путіна із закликом

Митрополит Анатолій звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням звільнити українських моряків, захоплених у полон російськими прикордонниками у Чорному морі.

Митрополит Анатолій

"Мій християнський обов'язок як архієрея православної церкви, об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам, і не мовчати, коли страждають люди та їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом із Полісся", — йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Сарненської єпархії, передають Патріоти України.

Анатолій наголосив, що дана подія є продовженням військових дій, які ведуться вже протягом чотирьох років, від яких втомилися народи України і Росії.

"Цей біль зобов'язує мене звернутися до вас, пане президенте, з проханням про звільнення наших моряків з полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми рідними", — написав він. Митрополит додав, що в Україні немає такої родини, яку не зачепила б ця війна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...