"Хто б тут працював, якби не українці?": Як наші заробітчани рятують економіку Польщі (відео)

Робота, на яку наймають українців, часто важка і виснажлива. Поляки беруться за неї неохоче - платять мало.

Журналісти ВВС показали, як українські гастарбайтери рятують польську економіку, передають Патріоти України.

Працівники з України - порятунок для польських підприємців. "Хто б тут працював, якби у сусіда, у мене, на сільському господарстві, на будівництві не було українців? Хтось повинен виконувати цю роботу. І цікаво, хто? Це була б проблема. Частково я поділяю цю точку зору, що без українців не обійтися", - говорить власник підприємства з вторсировини Сильвестр Лех.

Попит на українських заробітчан у Польщі зростає. Перш за все тому, що тисячі поляків теж їдуть заробляти до багатих країн. "Якби польські роботодавці не наймали працівників з України, багато підприємств зменшили обсяги свого виробництва або зупинили б його. З цієї точки зору ми можемо говорити про те, що українці рятують польський ринок праці", - говорить прес-секретар рекрутаційного агентства Моніка Банісь.

В Україні масовий виїзд за кордон викликає брак працівників на ринку праці. Особливо це відчувається за межами Києва. "Знайти кваліфікованого дорожника, сантехніка, будівельника фактично неможливо, тому що люди в основному мігрують. І повинна бути якась державна стратегія, щоб українців залишити працювати в Україні", - зазначає мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Влада в Києві говорить, що робить для цього все можливе.

Понад 2 млн українських імігрантів перебувають у Польщі. Завдяки цьому рівень безробіття в країні знизився до рекордного рівня."Назвіть мені причину, щоб я не поїхав. Де мені знайти нормальну роботу в Україні?" - пояснює працівник Микола.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...