Хто "грає" українського генпрокурора: Луценко зустрічався з особистим адвокатом Трампа перед "наїздом" на Йованович

За даними джерел, він намагався вирішити відразу дві проблеми: налагодити відносини з Трампом, грубо виступивши проти ставленика демократів, і заодно послабити позиції або зовсім позбутися недружнього посла.

Незадовго до інтерв'ю The Hill, в якому генпрокурор Юрій Луценко заявив про список недоторканних від американського посла Марі Йованович, він зустрічався з особистим адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, передають Патріоти України з посиланням на theБабель.

Сам Луценко зустріч підтвердив: "Він - екс-прокурор, нам є про що поговорити. Це не перша наша зустріч".

Заяву із звинуваченнями проти Йованович Луценко зробив незабаром після цієї зустрічі. За даними джерел видання, він намагався вирішити відразу дві проблеми: налагодити відносини з Трампом, грубо виступивши проти ставленика демократів, і заодно послабити позиції або зовсім позбутися недружнього посла. Йованович кілька років критикувала українську владу і підтримувала її опонентів - членів антикорупційних організацій, і саме це, за даними джерел, не подобається Банковій і її оточення.

Так, ще 20 березня на міні-саміті "Україна-ЄС" Петро Порошенко, за даними джерела, скаржився голові Європейської ради Дональду Туску і президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру на погані відносини з посольством США.

Версію про те, що звинувачення Йованович - спроба примирити двох президентів, побічно підтвердив сам Луценко: "На цих виборах для мене головна мета - НАТО. Це можливо при тісних відносинах двох президентів. Все, що цьому заважає, треба прибрати".

Після заяв Луценка Трамп, посилаючись в тому числі на українських офіційних чиновників, може говорити, що його противники на виборах грали нечесно. Це реакція, заради якої Луценко прийняв удар від Держдепу і Порошенка на себе.

Увечері 23 березня колишній прокурор округу Колумбія Джо Дідженова, близький до адміністрації Трампа, заявив, що, за його інформацією, президент вирішив звільнити Йованович з посади посла в Україні.

Що стосується Порошенка, то кілька джерел в його оточенні і сам Луценко категорично заперечують, що він заздалегідь знав про заяву генпрокурора. Після скандального інтерв'ю вони вже встигли поспілкуватися, і відносини між ними позитивні, запевнив Луценко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...