Хто позмагається за право представляти Україну на "Євробаченні-2018" (фото, відео)

Вже менш ніж через місяць, а саме в суботу, 10 лютого в Україні стартує Національний відбір на "Євробачення-2018".

В рамках національного відбору 18 вітчизняних виконавців позмагаються за право представляти країну на міжнародному пісенному конкурсі в Лісабоні, столиці Португалії, передають Патріоти України.

Нацвідбір в Україні пройде в три етапи - з двома півфіналами (10 і 17 лютого), а також фіналом (24 лютого), результати якого визначать переможця.

У кожному з півфіналів виступлять 9 учасників. 19 січня команда Нацвідбору на чолі з продюсером Русланом Квінтою провела жеребкування, визначивши порядок виступів артистів в першому і другому етапах.

Перший етап 10 лютого: №1 CONSTANTINE

Хтось назве це "щасливим квитком", хтось вже роздивився в цифрі 1 ознаки "долі", проте не будемо гадати і скажемо просто, що відкривати Національний відбір випав шанс поп-виконавцю Костянтину Дмитрієву, більш відомому під однойменним псевдонімом CONSTANTINE.

У своїх інтерв'ю артист неодноразово стверджував, що любов'ю до музики і танців перейнявся ще в дитинстві. У роки романтичного юнацтва відкрив в собі вокаліста. Пройшовши різні кастинги і конкурси, CONSTANTINE опинився серед учасників телепроекту "Голос країни", де не тільки потрапив в команду Івана Дорна, а й привернув увагу українського хітмейкера поза рамками шоу.

Згодом Дмитрієв потрапив до проекту Cape Cod, ще через деякий час прийняв запрошення Дорна стати повноправним членом лейбла Masterskaya. Свою конкурсну пісню співак все ще тримає в секреті, тим часом пропонуємо читачеві свіжий сингл "Небо лимит".

№2 Сергій Бабкін

Спробувати себе на головному пісенному конкурсі Європи вирішив і Сергій Бабкін, учасник гурту 5'nizza і один із суддів вокального шоу "Голос країни".

У першому півфіналі Національного відбору співак представить свою авторську пісню "Крізь твої очі". Рішення співати рідною мовою Бабкін прийняв на прохання фанів, до того ж, як пізніше відзначив на особистій сторінці в Instagram, сам щиро радий популяризувати "наймелодійнішу мову" за межами України.

"У мене, за відчуттями, ця пісня асоціюється з цифрою 3. У кожного чоловіка в житті є три головні жінки – це мама, дружина та донька. Мій посил був до них. Адже кожна з них колись була донькою, і колись буде матір'ю. А я як чоловік дякую кожній із них за своє життя і за те, яке вони ще принесуть у цей світ", - розповів співак про композиції, завіса якої для фанатів поки залишається закритою.

№3 LAUD

Заявивши про себе на сцені шостого сезону шоу "Голос країни", співак LAUD (Влад Каращук) не прогавив шанс поборотися і за місце в Нацвідборі.

На жеребкуванні артисту дістався третій номер, про це він тут же повідомив своїм фанам у соцмережах, а ось конкурсну пісню LAUD розкривати також не став. Замість цього представив новий сингл "Не залишай".

Текст нової пісні LAUD написав самостійно, а над музикою працював спільно з українським саундпродюсером Романом Череновим.

№4 KAZKA

Київський інді-поп-дует KAZKA вперше дав про себе знати у 2017 році, випустивши досить-таки живий і неординарний дебютний альбом "Свята".

Його учасники - вокалістка Олександра Зарицька і мультиінструменталіст Микита Будаш сміливо експериментують з популярними сьогодні елементами електроніки та фолку, при цьому оздоблюють свої жваві мотиви нотами етнічних інструментів і мелодійним вокалом.

Поповнивши своїми піснями українські радіоефіри, дует взяв участь у восьмому сезоні проекту "Х-Фактор". Під керівництвом Андрія Данилка музиканти протрималися до п'ятого ефіру.

Свої пісні KAZKA виконує виключно рідною мовою, тому можна гадати, що і конкурсна пісня прозвучить українською. А тим часом, як і більшість учасників Нацвідбору, свою роботу для "Євробачення" дует відкривати не поспішає.

№5 The ВЙО

Ось уже понад 20 років музиканти з Полтавської області The ВЙО підтверджують факт існування українського жанру реггі.

Гурт, як то кажуть, пройшов у вітчизняному шоу-бізнесі вогонь, воду і мідні труби, пережив два розпаду і два реюніони, а за роки своєї кар'єри радувала фанів не тільки яскравими концертами, кліпами, а й підтримувала в тяжкі дні Революції гідності.

Незабаром учасники the ВЙО пообіцяли фанам представити свою конкурсну пісню.

"Активно готуємося до виступу на відборі і, звичайно, трохи хвилюємося. Друзі, ваша підтримка - це те, що надихає нас! Дуже скоро ми представимо пісню, з якою з'явимося на півфіналі 10 лютого", - розповіли вони на особистій сторінці в соцмережі.

№6 Kozak System

Учасникам гурту Kozak System не звикати до європейських майданчиках. Вихідці зі складу "Гайдамаки" заявили про себе у 2012 році, після чого стали частими гостями вітчизняних і зарубіжних фестивалів.

Свій творчий шлях колектив розпочав співпрацею з популярними українськими артистами, поетами і музикантами - Сашком Положинським ("Тартак"), Катею Chilly, Сергієм Жаданом, Юрієм Іздриком. Незадовго після цього, в листопаді 2012 року, Kozak System представили дебютну платівку "Шабля", що отримала позитивний відгук українців.

У першому півфіналі Нацвідбору музиканти виступлять під шостим номером. Як стало відомо, рішення продовжувати вони прийняли, незважаючи на трагедію, яка сталася в родині лідера гурту.

Менш ніж за місяць до старту Kozak System все ще тримають інтригу, повідомивши фанам лише назву роботи, з якою мають намір представляти країну на "Євробаченні" - "Mamai".

№7 VILNA

Нове сценічне ім'я української співачки Ірини Василенко VILNA багатьом здасться незнайомим. Вся справа в тому, що змінити свій попередній псевдонім Eria артистка вирішила незадовго до участі в Нацвідборі.

Однак в Ірині Василенко можна впізнати учасницю п'ятого сезону "Х-Фактор", а також вокалістку рок-опери "Mozart. Le concert".

Наскільки відомо, VILNA вже подавала заявку на "Євробачення" у 2016 році, що правда, також під своїм першим сценічним ім'ям. Василенко 30 років, вона народилася у Вінниці, де працювала над створенням комп'ютерної графіки, проте любов до музики виявилася сильнішою.

Свою конкурсну пісню співачка поки тримає в секреті. Відомо лише, що трек отримав назву "Forest Song" і буде представлений в мережі вже 2 лютого.

№8 Pur:Pur

Харківська інді-формація PUR:PUR стала одним з відкриттів Національного відбору на "Євробачення-2016". Солістка гурту Ната Сміріна підкорила українців мелодійним вокалом і незвичайними сценічними образами.

PUR:PUR існує вже вісім років, за цей час гурт заявив про себе зі сцен різних фестивалів як в Україні, так і за кордоном.

"Мій незвичайний образ," космічні" головні убори - моя власна концепція. Я люблю ексцентрику на сцені і в житті, і завжди" граюся" з макіяжем і головними уборами", - розповідала раніше Ната.

У 2016 році гурт отримала високі оцінки журі та тих, хто голосував серед телеглядачів, що вже підсилює шанси PUR:PUR представляти Україну в Португалії. Конкурсна пісня команди поки залишається за щільною завісою інтриги.

№9 The Erised

Увага українців до досить-таки неординарного квартету The Erised була прикута з моменту виходу їх дебютної платівки на британському лейблі у 2014 році. Технічний і свіжий фьючерпоп швидко зібрав довкола колективу армію шанувальників якісного саунду.

Секрет гурту полягав в тому, що The Erised створювали досвідчені музиканти, що пустили хід весь свій досвід попередніх років. Вокалістка Соня Сухорукова до роботи над проектом засвітилася на "Фабрики зірок" і "Голосі країни", композитор Ігор Кириленко у складі Hidden Element випустив не один десяток електронних релізів, а барабанщик Олександр Люлякін раніше грав за установкою "Бумбокс".

Нещодавно гурт презентував в мережі свій новий сингл "RUN". Конкурсну ж композицію музиканти відкривати не поспішають.

Нагадаємо, другий півфінал Національного відбору на "Євробачення-2018" відбудеться 17 лютого. У ньому за право представляти країну позмагаються Ingret Kostenko, MELOVIN, JULINOZA, TAYANNA, KADNAY, Yurcash, Mountain Breeze, ILLARIA, DILEMMA.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...