Хто займе почесне місце? - З подвір'я військового ліцею приберуть пам'ятник Суворову

Російського національного героя замінять українським.

Пам'ятник російському національному герою - Олександру Суворову вже зовсім скоро приберуть з подвір'я Київського військового ліцею імені Івана Богуна. На його місці тепер буде стояти пам'ятник козацькому полоковнику - Івану Богуну. Про це повідомив міністр культури Євген Нищук у Facebook, передають Патріоти України.

"Міністерство культури України прийняло одноголосне рішення про демонтаж пам'ятника", - пише міністр у повідомленні. Він додає, що шлях до остаточного рішення був довгим і тернистим.

"Ухвалення рішення щодо пам‘ятки місцевого значення - процес, до якого причетне не лише Міністерство. І комусь, вочевидь, було вигідне зволікання, а як наслідок - спекуляції та перекручування", - ідеться в повідомленні Нищука.

Звістка про демонтаж монументу з'явилася ще на початку грудня - консультативна рада при Департаменті захисту культспадщини КМДА ухвалила відповідне рішення після звернення випускників ліцею та його директора генерал-майора Ігоря Гордійчука.

Обговорення цієї події було заплямовано скандалом - у міністерстві вирішили відсторонити директора Українського державного інституту культурної спадщини Ольгу Пламеницьку, яка боролася за знесення пам'ятника, та ініціювали перевірку діяльності інституту.

Військовий ліцей було переіменовано на честь Івана Богуна - активного учасника повстання Богдана Хмельницького у 1998 році. Раніше заклад, який випускає українських офіцерів, носив ім'я Олександра Суворова - російського національного героя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...