Хто заробляє більше: Зарплати чоловіків і жінок в Україні

Зарплати чоловіків і жінок в Україні суттєво відрізняються. Як показує статистика, жінки заробляють набагато менше за чоловіків в одній і тій же галузі.

За даними Держстату за перший квартал 2017-го року, різниця в оплаті праці чоловіків і жінок в одній галузі становить від 300 до 6 тисяч гривень, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Так, наприклад, найбільша різниця – у сфері фінансової та страхової діяльності. Чоловіки в цій галузі заробляють в середньому до 16 118 грн, жінки – до 9 793 грн. Чоловіки-науковці заробляють близько 10 тисяч грн, жінки – 8 239 грн. Також великий розрив у розмірі зарплат за статтю є у сферах мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (чоловіки – 7 541 грн, жінки – 4839 грн), інформації та телекомунікації (чоловіки – 12 337 грн, жінки – 9 556 грн), транспорту, складського господарства та кур'єрської діяльності (чоловіки – 7 516 грн, жінки – 5 546 грн), а також у промисловій галузі (чоловіки – 7 479 грн, жінки – 5 726 грн).

Найменша різниця розміру зарплати за статтю – у сфері надання адміністративних послуг – чоловіки заробляють в середньому на 29 грн більше, ніж жінки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...