Хтось на горі у долі? - Чому автокрадії в Україні уникають реального покарання (відео)

Чому так виписувалось законодавство, можна лише гадати. Та експерти знають, що часто "шпаринки" залишають самі законодавці, щоб ті, кого вони лобіюють, могли користатись цим "друшляком". А те, що кримінал має своїх "козачків" у Раді, писалось неодноразово

Майже тисячу автомобілів щомісяця викрадають в Україні. Про це свідчать офіційні дані поліції, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.
Киянин Андрій Макаренко працює в автосалоні, але ніколи не міг уявити, що таке станеться із ним. "Відкриваємо двері у будинку, бачимо, ну, що тюль на вікні якось дивно висить. Бачимо, що відкрите вікно, будинок почищений і, власне, немає нашого автомобіля під будинком", - розповів він. Він отримав відео з камер спостереження сусідів. "Приїжджає патруль, приїжджає експерт, тобто, попитали, поїхали, ну, власне, все. Ніякого фідбеку від наших правоохоронців не було", - каже власник позашляховика.

За даними поліції, зловмнисники викрадають або елітні автомобілі переважно японського виробництва, щоби в подальшому перебити номери агрегатів та переправити за кордон, або ж українські – на запчастини та металобрухт. Щороку в законних власників зникає близько 10 тисяч транспортних засобів. Найчастіше угони стаються в Києві. За твердженням керівника столичної поліції Андрія Крищенко, ситуація торік трохи покращилася: 1,5 тисяч крадіжок супроти 1,9 тисяч у 2016-му. Але в цілому суттєвих зрушень у боротьбі з цим явищем немає.

Власникам знайшли та повернули лише кілька сотень автівок. Але навіть коли зловмисників вдається впіймати, вони здебільшого уникають реального покарання через прогалини у законодавстві. Поліцейські визнають, що більшість крадіїв знають поіменно, адже одних і тих самих осіб затримують по кілька разів на рік, але ті відбуваються штрафами за витраченим бензин. Щоби не втрапити на гачок автокрадіїв, експерти радять автовласникам паркуватися у безпечному та бажано з охороною місці, встановити якісну сигналізацію, ще ліпше – придбати блокатори керма, педалей або коробки передач. А головне і найпростіше: перед тим, як іти – перевіряти, чи автомобіль замкнений.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...