Хуліганили та відбирали у малих цукерки: Спливла правда про дружбу Путіна і Ротенбергів

У президента Росії Володимира Путіна не було цілеспрямованої стратегії допомагати Аркадію і Борису Ротенбергам або іншим "олігархам путінської ери".

Аркадій і Борис Ротенберги

Про це пише видання The New Yorker, повідомляють Патріоти України.

Так, за словами близького до Кремля джерела, ці твердження є "фантазією".

"Він, можливо, погодився допомогти їм, і в певний момент, коли вони стали впливовими і успішними, він зрозумів, що вони можуть бути корисними: непогано, якщо є каста дуже багатих людей, які тобі зобов'язані", - пояснив співрозмовник.

При цьому колишня дружина Бориса Ротенберга Ірен Ламбер не виключила, що Путін сприяв бізнесу Ротенбергов. За її словами, "вони були дружні в дитинстві, ці відношення не розривалися".

"Логічно припустити, що, як мінімум, давалися певні поради, а, можливо, була і допомога то тут, то там", - заявила вона.

На думку жінки, бізнес для Ротенбергів став випадковістю.

"Де б вони були, якби не розвалився СРСР? Аркадій керував би державною спортивною організацією, а Борис став би успішним тренером", - додала вона.

У свою чергу колишній співробітник КДБ Микола Ващилін, який ходив на спортивні тренування з Аркадієм Ротенбергом і Путіним розповів, що Ротенберг і Путін зблизилися, коли брали участь в змаганнях з самбо.

За словами Ващиліна, обидва вони "любили розіграші". Наприклад, на одній з першотравневих демонстрацій вони закидали дротом повітряні кулі, які несли учасники мітингу.

Інший друг дитинства Ротенберга і Путіна розповів, що вони відбирали у дітей в спортивному таборі цукерки.

Співрозмовник The New Yorker, який розповів журналу про ставлення Путіна до бізнесу Ротенбергов, підсумовуючи, припустив, що, в підсумку, "путінські олігархи" сформували "тіньовий кабінет".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...