"Хунта" зачекалась на блудного сина: Українському олігарху-втікачу не дали дозвіл на проживання в Німеччині

​Депутат Верховної Ради від БПП Олександр Онищенко, який залишив Україну через звинувачення в привласненні держмайна в особливо великих розмірах у «газовій справі», не зміг отримати посвідку на проживання в ФРН.

Про це у своєму розслідуванні повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

За даними видання, сталося це всупереч обіцянкам Онищенко великих інвестицій в економіку цієї країни і заступництву бургомістра.
За інформацією слідства, за допомогою фіктивних компаній Онищенко міг вкрасти 100 мільйонів доларів, які могли в свою чергу бути отримані від махінацій з продажем видобутого за останні три роки газу.
Після пред'явлення звинувачень Олександр Онищенко був позбавлений ВРУ депутатської недоторканності, після чого покинув Україну, втікши до Іспанії звідки планував переїхати до Німеччини. У минулому році ЗМІ повідомляли, що парламентарій-утікач придбав маєток в містечку Герцлаке в Нижній Саксонії. Там же в його власність перейшла стайня для тренування спортивних коней.
Онищенко був зареєстрований за місцем проживання і став виконавчим директором фірми Gut Einhaus Liegenschafts GmbH, яка належить йому ж.
Відомо, що Онищенко знайомий з бургомістром регіону, і, як повідомляє DW, запевнив його, що має намір вкладати кошти в організацію в Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на вищому рівні. Чиновник в свою чергу клопотав у вищих органах, розповідаючи про користь для місцевої громади українського мільйонера.
Однак, за даними журналістів, прохання про видачу посвідки на проживання Онищенка було відхилене з неоголошених причин.
У той же час як повідомляє DW, іспанський суд дозволив депортувати депутата-утікача в Україну. Тим часом, юристи Онищенка попросили іспанську владу про відповідний притулок. Дана заява зараз розглядається.
Сам же мільйонер повідомив, що в даний час є резидентом Іспанії, де у нього є діюча мультивіза, видана Німеччиною в 2014 році терміном на п'ять років. Інформація про термін дії візи відповідає дійсності.
Джерело: DW
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...