Кібератаки на виборчу систему США проводилися за прямою вказівкою Путіна, - CNN

Журналістам передали секретні документи, з яких випливало, що російське ГРУ в листопаді 2016 провело кібератаку як мінімум на одного постачальника програмного забезпечення для виборчих дільниць.

Про це йдеться в письмових свідченнях конгресу колишнього глави Міністерства національної безпеки США Джен Джонсон, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

"У 2016 році російський уряд за наказом Володимира Путіна організував атаки на нашу націю з метою вплинути на наші вибори - легко і просто. Тепер ключове питання для президента і Конгресу - що ми робимо, щоб захистити американський народ і демократію від подібних речей в майбутньому? ", - йдеться у свідченнях екс-міністра.

У середу Джонсон виступить з питання про російських кібератаки в комітеті з розвідки Палати представників.

У своїх письмових свідчення Джонсон зазначає, що він неодноразово робив публічні заяви про необхідність привернути увагу до проблеми захищеності виборчої системи країни після того, як дізнався про російських кібератаки.

Також, підкреслює Джонсон, він безуспішно спробував домогтися визнання державної системи підрахунку голосів критично важливою урядовою інфраструктурою, що б зробило пріоритетним питання її безпеки.

Однак, за словами екс-глави МНБ, його пропозиції зустріли серйозну протидію з боку деяких офіційних осіб, які порахували, що Джонсон задумав здійснити передачу виборчої системи під повний контроль уряду. Йому довелося відмовитися від своїх ініціатив.

Як зазначається, до недавнього часу питання про безпосереднє втручання Росії в виборчу систему в розслідуванні конгресу приділялася мінімальна увага. У своїх заявах глави розвідувальних відомств адміністрацій колишнього президента Барака Обами і нинішнього Дональда Трампа неодноразово підкреслювали, що результати голосування в результаті російських кібератак були спотворені.

Однак ситуація змінилася після того, як в понеділок стало відомо, що у відкритому доступі в мережі виявилися дані 198 мільйонів американських виборців, які зберігалися у одній з компаній-підрядників Республіканської партії Deep Root.

Про інші спроби Росії втрутитися в американську виборчу систему стало відомо від працівника з АНБ Реаліті Лі Віннер, про пред'явлення звинувачень якої у витоку секретних даних американський Мін'юст повідомив 6 червня.

Віннер передала журналістам секретні документи, з яких випливало, що російське ГРУ в листопаді 2016 провело кібератаку як мінімум на одного постачальника програмного забезпечення для виборчих дільниць.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...