Кількість представників країни-агресора в СММ ОБСЄ зросла вдвічі, - Геращенко

За останній рік в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ вдвічі зросла присутність росіян, в кілька разів зросла присутність сербів і білорусів.

Про це повідомила в інтерв'ю ТСН член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, передають Патріоти України.
За її словами, дуже важливо, щоб всі, хто працює в СММ ОБСЄ були неупередженими та беззастережно ставилися до виконання своїх обов'язків.

"Проектуючи висновки, які можна робити з присутності спостерігачів, на можливу миротворчу місію ми висуваємо одну умову і вимогу: там не може бути росіян, представників країни-агресора. Інші країни не є агресорами по відношенню до України. Вони поважають нашу територіальну цілісність і суверенітет. Інші країни можуть мати сентименти до Росії, таке буває, але вони не є агресорами. Тому з нашого боку ми дійсно не маємо жодних підстав підозрювати представників цих дружніх країн в чомусь некоректному. Але росіян там бути не може", - заявила Геращенко.

Також нардеп додала, що якщо українська сторона не буде чесно говорити про недосконалість моніторингової процедури, яка проявляється дуже часто, це буде неправильно по відношенню до країни.

"Уже майже три роки працює місія, але ми знаємо, що є тільки одне відділення - цілодобовий спостережний пункт поблизу Станиці Луганської. І він працює тільки на українській території, але дзеркального немає. Більш того, бойовики обладнали за цей час навпроти Станиці Луганської на горі Святого Ігоря справжній форпост", - додала Геращенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...