Кім Чен Ин в присутності іноземних експертів пообіцяв закрити ракетні об'єкти та комплекси в КНДР

Раніше Кім Чен Ин вже запевняв Південну Корею та президента США Дональда Трампа, що КНДР позбудеться ядерної зброї, однак з того часу дискусії про денуклеаризацію стали дещо непевними.

Північна Корея погодилася назавжди закрити ключові ракетні об'єкти в присутності іноземних експертів і заявила, що готова припинити роботу свого основного ядерного комплексу, передають Патріоти України.

Таким чином президент Південної Кореї Мун Чже Ін та північнокорейський лідер Кім Чен Ин під час третього спільного саміту домовилися про перетворення Корейського півострова на "мирну землю без ядерної зброї і ядерних загроз", для чого планують зробити "швидкі кроки".

Раніше Кім Чен Ин вже запевняв Південну Корею та президента США Дональда Трампа, що КНДР позбудеться ядерної зброї, однак з того часу дискусії про денуклеаризацію стали дещо непевними.

В результаті влада США почала вимагати більш конкретних дій щодо ядерного роззброєння Пхеньяна, перш ніж погодитися з ключовими цілями КНДР - оголосити офіційний кінець корейській війні і пом'якшити жорсткі міжнародні санкції.

"Кім Чен Ин погодився дозволити ядерні інспекції, за умови остаточних переговорів, і назавжди демонтувати випробувальний полігон і стартовий майданчик в присутності міжнародних експертів. У цей час не буде жодних ракетних або ядерних випробувань", - прокоментував Трамп результати третього саміту двох Корей у Twitter.

Хоча Північна Корея в односторонньому порядку припинила ядерні та ракетні випробування, в травні вона не дозволяла міжнародні інспекції для перевірки демонтажу свого єдиного відомого ядерного полігону.

А от тепер КНДР, за словами Мун Чже Іна, погодилась дозволити експертам з "зацікавлених країн" спостерігати за закриттям свого випробувального полігону і стартового майданчика в північно-західному місті Дунчан-рі.

Ці об'єкти були ключовими випробувальними центрами для північнокорейських міжконтинентальних балістичних ракет, які мали спроможність долетіти до території США.

Джерело: Reuters
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...