Кінець легенди: Знакове українське підприємство назавжди зупинило конвеєр

Запорізький автомобілебудівний завод більше не вироблятиме популярну модель Daewoo Lanos і сконцентрується на комерційній техніці.

Про це заявив глава корпорації Таріел Васадзе в інтерв'ю "Бізнес.Цензор", передають Патріоти України.

"Ми призупинили виробництво автомобілів моделі Lanos. Причиною цього рішення стала економічна ситуація в країні та зниження попиту на машини. Також вплинула проблема ввезення дешевих старих машин в обхід розмитнення", - повідомив він.

За словами Васадзе, ЗАЗ не справляється з конкуренцією на ринку. Причиною того послужили нерівні умови. "Відбулося різке падіння продажу нових автомобілів. У 2015 році було продано 46,5 тисяч машин. Очікувана кількість у 2017 році - 85 тис. нових автомобілів. Якщо порівняти з 2007 роком, то тоді обсяг ринку склав понад 670 тис. нових автомобілів. З них половина - імпорт, половина - внутрішнє виробництво", - повідомив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...