"Когда-то муж дарил мне цветы, теперь я несу их ему на могилу": Постраждала у страшній ДТП із Зайцовою розповіла, чого боїться найбільше (відео)

Сьогодні, 18 жовтня, річниця харківської трагедії - однієї з найбільш резонансних аварій в Україні.

Оксана Євтеєва

"Лексус" на перехресті вилетів на тротуар і на смерть розчавив 6 чоловік, а ще 5 - поранив. За кадром залишаються зламані долі тих, хто вижив. Одна з них - Оксана Євтеєва. Дівчина, яка в цій аварії втратила найрідніших - чоловіка і сестру - і сама досі бореться за життя, передають Патріоти України.
"Когда-то муж дарил мне цветы, сейчас случилось так, что я несу ему на могилу цветы, как и своей сестре", - не стримує сліз Оксана. Їй 28, в минулому році в момент ДТП на Сумській вона була з чоловіком і сестрою.

У перші дні медики не давали їй ніяких позитивних прогнозів - два місяці дівчина провела в реанімації. Потім Оксана встала і пішла, а взимку, в першому після аварії інтерв'ю, шкодувала, що не вберегла найближчих. "Я до сих пор думаю, что я могла сделать, чтобы этого не произошло. Я понимаю, что я не виновата. Но мне кажется, что я могла что-то сделать: могла не идти на перекресток, мы могли попить кофе где-то в другом месте", - говорить вона.

Позбутися від цієї провини і жалю до себе Оксані досі допомагає психолог. Перед батьками вона ніколи не плаче, бо, каже, їм і так важко.

Щоб менше часу залишалося на біль, кожен день Оксана розписує мало не щохвилини. І те, що може ходити - називає своєю головною перемогою. "Иду, прихрамывая. Я никогда про ногу не забуду, всегда придется плавать, разрабатывать", - говорить вона. Оксана кожен день прокидається о 6:00, на метро добирається в реабілітаційний центр, де розробляє травмоване коліно, а вже потім їде на роботу. "Когда я уходила, то с лестницы было сложнее спускаться, чем подниматься, и я около недели специально этого избегала. Но потом думаю: я уже столько прошла, и это надо преодолеть. Я заставляла себя, хотя было больно каждый раз", - зізнається постраждала.

Одне заняття в реабілітаційному центрі триває годину - і так шість днів на тиждень протягом восьми місяців. Тренера дивуються волі Оксани: "Наша задача – до конца разогнуть колено. Мы планируем это сделать до нового года". Сама потерпіла каже, що її мета - всього лише нормально ходити. Для цього дівчина витримує спеціальний режим, навіть їсти вона повинна тепер через кожні три години.
У травні Оксана пережила ще одну операцію - на кишечнику теж внаслідок аварії утворилися спайки. "Нет лечения. Просто кушать каждые три часа, пить два литра воды", - каже дівчина. Вона зізнається, що всі ці зусилля - заради сестри і чоловіка. Оксана вірить, що вони хотіли б її бачити щасливою. Правда, мріяти без них - поки не може. "Единственная моя мечта: чтобы они были живы. Но она никогда не сбудется", - говорить потерпіла.

Оксана згадує про лист, який написала ще в реанімації - це було її перше звернення до людей, яке, звичайно, не почули. "Я хочу обратиться к каждому человеку, который имеет отношение к этому делу. Если вы очевидец – дайте показания в суде. Если вы следователь, судья, конвоир, прокурор – прошу вас рассмотреть это дело со всей строгостью закона. Когда вам будут предлагать деньги, вспомните о справедливости и своем долге Не берите их, не становитесь участниками безнаказанных убийств", - просила постраждала.

"Я уверена, что Зайцева будет максимально стараться избежать наказания в десять лет, и ей это успешно удастся. Потому что мы живем в такой стране, где все люди продажные. Если у тебя есть деньги и связи, то все это останется безнаказанным. Я не смогу такое никогда простить", - зізнається Оксана.

Справа про ДТП досі в суді, на лаві підсудних вже рік два водія. Вирок очікують в грудні.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...