Кохання, що вбиває: Подвійне самогубство на Волині

На Волині, в селі Залужжя, молоді люди вчинили подвійне самогубство: 29 июня у дворі власного будинку повісився 20-річний Віталій, військовий-контрактник, а три дні потому, 2 липня, так само наклала на себе руки його дівчина - 16-річна Діана.

Про це пише ТСН.uа, передають Патріоти України.

Мати померлого Людмила розповіла, що Віталій був тихим і спокійним, ніколи ні з ким не конфліктував, а навпаки всім допомагав в селі і мав багато друзів.

«Хлопець він був хороший. Служив в 14-й ОМБр. Йому 18 серпня повинен був виповнитися 21 рік, а його дівчині Діані мало б бути 17 років у вересні. Вона вже випустилася зі школи, він був з нею на випускному. Діана, як закінчила школу, вирішила вступати до військового училища, здається, Львівської області. Їй вже прийшло два листи про прийняття, а він ніяк не міг це прийняти, так вони любили один одного. Він думав, що як вона поїде, то він їй стане не потрібний і просто не міг цього пережити. Тому що йому треба було б залишитися тут в 14-й бригаді, а вона поїхала», - розповідає Людмила.

За словами матері Віталія, він приїжджав додому і завжди допомагав всім. Хлопець не пив, був спокійним і врівноваженим.

«Всі його любили тут в селі, стільки друзів було у нього. Вони з Діаною ходили завжди разом під руку. Я ще говорила тоді: «Ой, діти, швидше ваше весілля буде, ніж все те ваше навчання». А ось він просто не зміг пережити, що вона покине його і поїде вчитися», - зі сльозами на очах каже мати.

Напередодні трагедії Віталій прийшов додому ввечері, хоча з Діаною вони завжди гуляли допізна. Він прийшов і закрився в кімнаті. Вже вранці його знайшли повішеним.

«Сусідка прийшла до нас малину полоти і каже, що наш хлопчик повісився. Ми тоді не знали, що до чого і з-за чого могло таке статися. Приїхала потім «швидка», поліція, військова прокуратура і тоді вже з'ясували хто, кому і навіщо дзвонив вночі», - каже Людмила.

Мати померлого додає, що тоді прибігла Діана, впала йому в груди і почала кричати, що це все через її маму, тому що та відмовилася її пустити до нього вночі, щоб попрощатися.

«Вона на похоронах коли була, забрала його портрет, поставила у себе в кімнаті і написала свою передсмертну записку:«Вибачте. Мама, я йду до коханого. Я тебе дуже люблю, але без нього жити не можу. Похорони мене в випускній сукні у нього». І все, в хліві і повісилася», - зазначила Людмила.

За її словами, на це ще вплинула смерть бабусі Діани, яка померла на днях, оскільки «не витримала катувань своєї внучки». Всі були шоковані, у молодої дівчини була подвійна трагедія, тому вона просто не витримала.

Людмила з тремтячим голосом каже, що зараз знаходиться на 9-му місяці вагітності, чекає сина.

«Мені ось народжувати через два тижні, у мене останній термін, а Віталік мені ще говорив, що буде допомагати, і будемо всі разом жити і заспокоював: «Мама, ти хоч зараз дитини не роди, все добре».

Сестра Віталія Марина Марунська розповіла, що братові залишалося відслужити десь рік і кілька місяців.

«Він був на службі у Володимир-Волинському районі, у військовій частині. Він повернувся, і все було добре, а потім нам говорять, що повісився він. Ми цього не бачили. Ми приїхали, коли він вже лежав, простирадло лежала під головою, швидка приїхала і його забрали. Він просто не міг змиритися, що вона поїде вчитися і як це він без неї. Вона говорила ще тоді, що любила його вже два роки, але зустрічалися вони тільки 2 місяці», - додала вона.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...