Коли хочеться чогось смачненького, готуй пісну випічку: Вишневий пиріг з какао

Коли всілякі горішки, сухофрукти, мед і козинаки вже приїлися, саме час спекти пиріг.

Пропонуємо для цього випадку рецепт пісного вишневого пирога з какао, передають Патріоти України.

Для приготування пісної випічки знадобиться:

Для тіста:

  • 1 + 1/4 склянки борошна,
  • 4 ч ложки какао,
  • 50г цукрової пудри,
  • 2 ч ложки розпушувача,
  • 4 ст ложки рафінованої олії,
  • 12 ложок води

Для начинки:

  • 500г вишні без кісточок,
  • 1/4 склянки + 2-3 ст ложки цукру,
  • 1 ст ложка з гіркою крохмалю
Як приготувати пісний вишневий пиріг:

  1. У мисці змішай борошно, какао, цукрову пудру і розпушувач. Влий рафіновану олію. Перемішай, щоб олія рівномірно розподілилася. Борошно прийме вигляд жирної крупи. Влий 10 чайних ложок води і перемішай. Підливай по одній чайній ложці води та перемішуй до тих пір, поки не утвориться м'яке тісто. Прибери тісто в холодильник на час приготування начинки.
  2. Вишню поклади в миску. Якщо вишня заморожена - розморозь її попередньо. Засип вишню чвертю склянки цукру, перемішай і залиш на 15 хвилин. Відціди вишню через друшляк.
  3. Тісто дістань з холодильника, поклади на аркуш паперу для випічки. Розплющи долонею, а потім розкачай в тонкий круг. Товщина тіста повинна бути не великою. Через дрібне сито рівномірним шаром присип шар тіста крохмалем.
  4. Виклади відціджені вишні і загни краї пирога на начинку. Якщо вишня була морожена, то посип її зверху невеликою кількістю цукру. Якщо вишня свіжа, то додатковий цукор не потрібен. Перенеси пиріг разом з папером на деко.
  5. Духовку розігрій до 220 ° C і постав пиріг на 20 хвилин.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...