"Коли ми "зрізатимемо жирок", як би нам не зачепити живого організму", - Лавров про реформування ООН

"Зайвий жирок" багато в чому пояснюється тим, що в ООН 193 країни-члени. Кожна з них, навіть із населенням 10–15 тис. осіб (є й такі, особливо в південній частині Тихого океану), хоче бути залученою до роботи організації.

міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

В Організації Об'єднаних Націй є "зайвий жирок", але за будь-які серйозні реформи треба братися дуже обережно, сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у інтерв'ю телеканалу НТВ, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

"Те, що в ООН є "зайвий жирок", – давно не новина, але потрібно дуже обережно братися за будь-які серйозні реформи, тому що "зайвий жирок" багато в чому пояснюється тим, що в ООН 193 країни-члени. Кожна з них, навіть із населенням 10–15 тис. осіб (є й такі, особливо в південній частині Тихого океану), хоче бути залученою до роботи організації, зокрема мати свою людину в секретаріаті", – зазначив він. Лавров додав, що це абсолютно природне бажання.

"Тому, коли ми "зрізатимемо жирок", як би нам не зачепити живого організму організації", – підкреслив він.

Міністр заявив, що з більшістю положень декларації про реформування ООН, поширеної американською стороною, важко сперечатися, оскільки в ній ідеться, що організація має бути ефективною, вирішувати проблеми, уникати бюрократії та зайвих витрат.

"Однак коли ми і ще деякі країни – члени організації запропонували поговорити про якісь формулювання, нам сказали, що це не обговорюється і потрібно підписувати те, що є. Звичайно, Росія, Китай і Франція не могли погодитися з таким підходом. Декларація підписана великою кількістю держав, але вона від цього не стала документом ООН. Так, захід проходив у приміщенні організації, проте він не має жодного стосунку до структур, створених Статутом ООН", – додав Лавров.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...