Коли українці перейдуть на українську мову, - Віктор Павлик

Відомий співак Віктор Павлик розповів, через скільки років українці почнуть масово розмовляти українською мовою.

Віктор Павлик

В інтерв'ю виданню Persona TOP він зазначив, що "це дуже складне питання", тому що все залежить від свідомості кожної людини, передають Патріоти України.

За словами артиста, має пройти немало часу, покоління повинні змінитися. "Одне або два покоління повинно вимерти і одне-два покоління повинно народитися, вирости і виховати в україномовному середовищі", - зазначив він.

Сьогодні ще буває так, зазначив Павлик, що "ти говориш українською, а тебе просто не розуміють". "Я цього не засуджую, адже людина не навмисно так робить - він просто народився і виховувалася в російськомовному середовищі. Вражає інше: наприклад, поїхати на риболовлю чи ще щось зробити - це для людей легко, це їм в кайф. А знайти час, щоб сісти і вчити мову країни, в якій живеш, то не можуть - для них це не принципово. Тому має пройти час, років 10-15, поки люди почнуть змінюватися ", - додав він.

При цьому він підкреслив, що більше українців почали розмовляти українською. "Поліпшення є. Маю безліч прикладів - дуже багато моїх друзів, які раніше говорили російською, тепер говорять українською. Серед них є і представники інших національностей. Наприклад, мій друг-байкер, вірменин. Він все життя говорив російською, а рік тому перейшов на українську. І що б йому не говорили - хоч кіл на голові теши, як кажуть, - він все одно говорить українською. Ось така принципова позиція ", - резюмував співак.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...