Коли "жаренный петух" клює: Путін демонструє незвичну поступливість у питанні миротворців ООН на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін виклав канцлеру Німеччини Ангелі Меркель російську ініціативу про місію ООН на Донбасі, і висловив готовність доповнити проект резолюції Ради безпеки про розміщення миротворців в усіх місцях поїздок спостерігачів СММ ОБСЄ.

Про це повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови глав держав, передають Патріоти України.

"Путін докладно зупинився на російській ініціативі про створення місії ООН щодо сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ оонівцям може здійснюватися не лише на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, а й в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до мінського Комплексу заходів.

Також співрозмовники торкнулися ходу реалізації Мінських домовленостей. «Підкреслено неприйнятність будь-яких порушень режиму припинення вогню, що підривають т. зв. «шкільне перемир'я», узгоджене в Контактній групі і підтримане лідерами держав «нормандського формату»», - зазначили в прес-службі Кремля.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...