Колишній полонений бойовиків розповів про катування в застінках "ЛНР"

Звільнений з полону терористів "ЛНР" суддя Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко розповів, що під час перебування в ізоляторі бойовиків чув як катували інших "в'язнів".
суддя Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко

Відповідну заяву він озвучив в інтерв'ю Фактам, передають Патріоти України.

"Мене відвели в одиночну камеру. Перші 12 днів зі мною взагалі ніхто не розмовляв. Бойовики не пояснювали, за що мене затримали, що збираються зі мною робити далі. Мене не били. Але, сидячи в "одиночці", я чув, як по коридору водили інших ув'язнених. Вони стогнали від болю, їх явно катували", - сказав він.

Говорячи про те, як терористи годують полонених, Руденко розповів, що "ув'язненим" дають символічний пайок.

"Там всім дають символічний пайок, але перші вісім днів я його не їв. У тому стані, в якому я перебував, мені шматок у горло не ліз. За день випивав дві склянки окропу і з'їдав шматок хліба. Про їжу думав в останню чергу. За кілька днів схуд на десять кілограмів, але навіть не помітив цього. Всі думки були про рідних, які поняття не мали, що зі мною сталося. Мамі недавно зробили важку операцію, вона перенесла хіміотерапію. Ми забрали її з Краматорська в Сєвєродонецьк - і наступного дня помер тато. Я поїхав ховати його і пропав", - згадав колишній полонений.

"Тому намагався достукатися до цих варварів, щоб вони дозволили мені зробити хоч один дзвінок. Продиктував їм телефон дружини - тільки її номер я знав напам'ять. Але ці люди не збиралися нікуди телефонувати. Перші 12 днів вони навіть не знали, чи живий я чи ні. Потім через наших знайомих, які залишилися на окупованій території, дружині вдалося дізнатися, що я, начебто, затриманий. Бойовики називали моє викрадення не полоном, а "затриманням за статтею кримінального кодексу "ЛНР", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...