Колишній російський розвідник визнав, що зустрічався з Трампом-молодшим

У зустрічі керівників виборчого штабу Дональда Трампа з російським юристом Наталією Весельницькою в червні 2016 року брав участь Ринат Ахметшин, у минулому – російський військовий, пов'язаний із розвідкою.

Дональд Трамп-молодший

Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України.

Ахметшин відомий також як лобіст, який брав участь у кампанії за скасування ухваленого в США "акта Магнітського", яким вводили санкції щодо Росії. У нього американське громадянство з 2009 року, але він не відмовився й від російського паспорта.

Раніше ЗМІ повідомляли про присутність на зустрічі Весельницької з політиками,серед яких був син тодішнього кандидата в президенти Дональд Трамп – молодший, якогось російського розвідника, але не називали його ім'я.

Сам Ахметшин 14 липня підтвердив агентству, що був на зустрічі. За його словами, він не чекав від неї яких-небудь результатів. За його словами, американська влада не зв'язувалася з ним для отримання пояснень щодо минулорічної зустрічі.

Також лобіст спростував свій зв'язок із Головним розвідувальним управлінням Генштабу. Він сказав, що був пов'язаний із контррозвідкою тільки в роки служби в радянській армії у 1986–1988 роках.

Тим часом репортер Кен Фогель повідомив телеканалу MSNBC, що ще один росіянин, який брав участь у зустрічі, – перекладач Анатолій Самочорнов.

9 липня газета The New York Times із посиланням на власні джерела написала, що Трамп-молодший 2016 року зустрівся з російським адвокатом Весельницькою, тому що вона обіцяла передати компромат на суперника Трампа на президентських виборах демократа Гілларі Клінтон.

11 липня син президента США у своєму Twitter опублікував листування з PR-спеціалістом і колишнім журналістом Робом Голдстоуном, який виступав як посередник в організації зустрічі з Весельницькою. Голдстоун нібито передав йому прохання про зустріч від російського співака Еміна Агаларова, із яким син Трампа був знайомий ще з 2013 року.

За даними CNN, спецпрокурор Роберт Мюллер, який займається справою про російське втручання у вибори в США, перевірить інформацію про контакти Трампа-молодшого з Весельницькою.

Президент США Трамп заявив, що його син зробив "гарну роботу", оприлюднивши свою переписку з росіянами.

Весельницька, у свою чергу, заявила, що в неї не було компромату на Клінтон.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...