Колишній в'язень Кремля розповів, як годують у СІЗО Сімферополя на Новий рік

За його словами, ніч з 31 грудня на 1 січня проходить «дуже сентиментально».

"У новорічні свята послаблень з боку керівництва СІЗО не буває, - розповів Крим.Реалії заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передають Патріоти України.

"Позиція чергових, які знаходяться і вдень, і вночі, зрозуміла: якщо не буде подій, то і їм спокійніше. Єдине, що відрізняє цей святковий день - це салат з капусти. Начебто дрібниця - салат з капустою, але якщо ти не бачиш капусти у свіжому вигляді цілий рік ...", - сказав Чийгоз.

За його словами, ніч з 31 грудня на 1 січня проходить «дуже сентиментально». «Навіть у в'язниці Новий рік - це особливе свято. Всі ув'язнені як діти чекають дива, сподіваються на те, що найгірше - позаду. Ніч з 31 грудня на 1 січня проходить дуже сентиментально. Всі згадують минуле: як зустрічали, як проводили старий рік. Після півночі все намагаються криками через вікно, через ґрати привітати один одного», - зазначив Чийгоз.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз майже три роки провів у сімферопольському СІЗО. Російська влада засудили його до 8 років колонії - за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України, який відбувся 26 лютого 2014 року перед будинком Верховної Ради АРК.

Ахтема Чийгоза та його колегу Ільмі Умерова звільнили 25 жовтня 2017 року (за неофіційною інформацією, про передачу їх Києву домовилися президенти Туреччини і Росії Реджеп Тайіп Ердоган і Володимир Путін).


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...