Команда Яценюка зазнала важкого репутаційного удару: Мартиненко програв суди у Швейцарії за корупційною справою

Швейцарській суд - не український. "Порішати" питання, скористатись впливом Банкової та Грушевського, Богомольця та інших печерських адрес не вийде.

Колишній народний депутат України Микола Мартиненко, якого підозрюють в корупції та відмиванні грошей, програв в Швейцарії суди, в яких намагався заблокувати передачу документів українському слідству, пише DW, передають Патріоти України.

У позові Мартиненка стверджувалося, що справа стосовно нього не відповідає міжнародним правовим стандартам. Також адвокати Мартиненка стверджували, що передача інформації про рахунки пов'язаних з ним компаній зашкодить його діловій репутації.

Однак Федеральний суд Швейцарії відхилив всі вимоги. Рішення у справі екс-нардепа прийнято 28 червня, однак вердикт суду потрапив в базу судових рішень Швейцарії тільки зараз.

Передачу даних українським слідчим оскаржувала панамська компанія, пов'язана з Мартиненком. За даними видання, мова йде про запит детективів НАБУ щодо документів, в яких є підтвердження, що Мартиненко отримав € 6,4 млн.

Нагадаємо, колишнього народного депутата Миколу Мартиненка затримали в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату. НАБУ просило суд встановити заставу в розмірі 300 млн грн, однак 17 народних депутатів і міністрів взяли його на поруки.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...