"Командир завжди правий?": Суд виправдав затриманого “на гарячому” генерала-хабарника, що робив оборудки на бронежилетах для АТО

Апеляційний суд Києва скасував вирок до 10 років в’язниці і відпустив з-під варти колишнього директора департаменту забезпечення Державної прикордонної служби Олега Лантвойта.

Олег Лантвойт

Вирок до тюремного ув’язнення скасований, а Лантвойт звільнений з-під варти, пишуть Українські Новини, передають Патріоти України.

“Суд 31 липня оголосив повний текст рішення по нашій апеляції. Скарга задоволена, вирок скасовано, провадження закрито. Суд апеляційної інстанції визнав, що немає доказів його провини”, – повідомив адвокат Сергій Козій.

Лантвойт знаходився в слідчому ізоляторі з листопада 2015 року, і відновлений у званні “генерал-лейтенант”.

Адвокат зазначив, що розглядання апеляції тривало понад півтори роки через неодноразову зміну суддівської колегії.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали Олега Лантвойта у травні 2014 року під час отримання хабара у розмірі майже 350 тисяч гривень.

Директор департаменту отримав їх від представників комерційних структур, яким гарантував перемогу на конкурсних торгах із закупівлі речового майна для потреб прикордонної служби. Генерал планував внести зміни до кваліфікаційних вимог та документації конкурсних торгів, які унеможливлювали конкуренцію інших учасників тендерних процедур.

Після завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 368 Кримінального кодексу України, матеріали слідства були скеровані до суду.

Олега Лантвойта засудив 3 листопада 2015 року Дарницький районний суд Києва за отримання хабара в розмірі 349 100 гривень. Позбавив його звання генерал-лейтенанта. Фірма, яка торгувала військовим і мисливським спорядженням, запропонувала генералу хабар за те, щоб бронежилети для задіяних в зоні АТО прикордонників закуповувалися через його підприємство. Лантвойт працював у Державній прикордонній службі з 2002 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...