Комбат з АТО назвав умову для завершення війни на Донбасі

Війна на Донбасі може завершитися тільки в тому випадку, якщо Україна відновить свою територіальну цілісність.
командир 46 окремого батальйону спецпризначення Збройних сил України "Донбас-Україна" В'ячеслав ВласенкоПро це в інтерв'ю "Апострофу" заявив командир 46 окремого батальйону спецпризначення Збройних сил України "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін"), передають Патріоти України.

"Я часто ставлю таке питання. І найчастіше чую у відповідь: війна закінчиться, коли на Донбасі перестануть стріляти один в одного. Але ні, це не кінець війни. Війна закінчиться, коли ми відновимо нашу територіальну цілісність, повернемо собі свою землю", - наголосив він.

При цьому він зазначає, що в цій ситуації є багато складних питань.

"Перш за все - чи готові ми військовим шляхом повернути свою територію? Особисто я - готовий. Батальйон "Донбас-Україна" - готовий. Але давайте зараз вийдемо на будь-яку вулицю Києва і запитаємо у тисячі чоловіків (не жінки, а саме чоловіків): чи готові вони загинути? Відповідь ми знаємо, правда? Або давайте зупинимо тисячу машин, особливо тих, у яких марки подорожчі, - їхні власники готові віддати життя там, на фронті? Ні..." - констатує комбат.

Також він вважає, що війна піде на спад, коли країні-агресору, яка почала цю війну, стане невигідно з нами воювати.

"Свою територію ми повернемо тоді, коли для Росії ця територія стане тягарем, коли вона перестане становити, як вони часто говорять, національний інтерес для Російської Федерації. А ці умови якраз зараз і створюються. Це економічний тиск, коли вони втрачають більше, ніж отримують. Це політичні рішення, які приймаються у нас у країні... Війну затягли в таку заморожену стадію. І я думаю, що стріляти перестануть до кінця цього року", - додав Власенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...