Компанія "Трейд Коммодіті", яку підозрюють у причетності до розкрадання півтори сотні мільйонів Міноборони, хотіла підробитись і в Авакова

В МВС заявляють, що ТОВ "Трейд Коммодіті" використовувало схеми для виграшу у тендері по закупівлі нафтопродуктів для Нацполіції на 380 мільйонів гривень.

Про це повідомив у Facebook директор департаменту з комунікації МВС Артем Шевченко, передають Патріоти України.

"Внаслідок принципової позиції Нацполіції не допущено витрати 380 мільйонів гривень з бюджету", - написав Шевченко.

Він пояснив, що для забезпечення потреб у службовій діяльності Нацполіція в установленому законодавством порядку проводила у вересні 2017 року закупівлю бензинів А-92, А-95 і дизельного палива, шість лотів.

Запланована вартість закупівель складала 380 мільйонів гривень.

"За результатами аукціону в електронній системі Prozorro найнижчу ціну для всіх марок бензинів і дизельного палива запропонувало ТОВ "Трейд Коммодіті"", - зазначив Шевченко.

За його словами, компанія не була відомою і почала тільки з 2016 року отримувати великі замовлення на постачання палива, зокрема від державних підрядників.

"Цей учасник подав документи до процедури закупівлі за схемою, раніше апробованою і впровадженою у кількох державних замовників", - написав Шевченко.

"Суть її полягає в зниженні під час електронного аукціону ціни на бензини (дизпаливо) до неадекватного рівня, навіть значно нижчого за ринкові ціни, що не можуть собі дозволити інші учасники тендеру на кшталт відомих мережевих постачальників ОККО чи WOG", - додав він.

"Після укладання договору про закупівлю представники ТОВ дуже швидко (подекуди неодноразово) зверталися до замовника з вимогою про підвищення ціни на поставлені нафтопродукти. Така вимога була обумовлена тим, що діюча за договором ціна є нижче ринкової", - зазначив Шевченко.

За його словами, "усвідомлюючи всі ризики такої ситуації, а також те, що подані ТОВ документи у складі тендерної пропозиції істотно не відповідали вимогам тендерної документації згідно із законодавством", Нацполіція відхилила пропозицію ТОВ "Трейд Коммодіті" за всіма лотами.

Шевченко розповів, що протягом вересня-жовтня представники цієї фірми намагалися оскаржувати рішення Нацполіції через блокування закупівлі та оскарження її результатів в Антимонопольному комітеті. Однак, на початку тижня пропозиція "Трейд Коммодіті" була остаточно відхилена.

Як відомо, компанія "Трейд Коммодіті", яка, ймовірно, фігурує в корупційній схемі закупівлі палива для Міністерства оборони, починаючи з 2016 року виграла державних тендерів на 4,8 мільярдів гривень.

Крім тендерів Міністерства оборони, "Трейд Коммодіті" неодноразово вигравала аукціони "Укрзалізниці", "Енергоатому", "Центренерго", а також кількох морських портів, зокрема, Маріупольського, Бердянського та Білгород-Дністровського.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...