Компанію американця, що добровольцем загинув на Донбасі, прибрав до рук біглий екс-регіонал олігарх

У Кагарлицькому районі Київської області в лютому 2015 року невідомі заволоділи аграрним підприємством "Русава-К", використавши смерть засновника в зоні АТО.

Марк Паславський

Про це йдеться в зверненні до Генпрокуратури, СБУ, МВС і народним депутатам, авторами якого виступили українські політики і представники місцевої громади, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Громадянин США Марк Паславський (на фото), який був майором запасу американської армії, випускником престижної військової академії, загинув в Іловайську 19 серпня 2014 року і був похований, як Герой, біля Аскольдової могили. Крім того, Паславський також був активним учасником Майдану 2004 року і Революції Гідності. У віці 55 років він відправився на фронт, де, прийнявши громадянство України, воював рядовим бійцем батальйону "Донбас".

"Компанія, яку з 1998 року очолював Паславський, була засновником аграрного підприємства" Русава-К" - основного податкового донора району. Слід зауважити, що на останніх виборах до парламенту, компанія під керівництвом Паславського, як і багато інших, не підтримала колишнього регіонала Олександра Онищенка, який голосував за антинародні закони в січні 2014 року. Посібники Онищенко, якого на виборах сприяла нова влада, погрожували відкрито "опонентам" втратами їх бізнесу", - йдеться в зверненні.

При цьому, як відзначають автори документа, в лютому цього року новим власником ТОВ "Русава-К" з активом понад 100 млн грн, став громадянин Росії з Криму Леонід Мосійчук. У свою чергу, справжні власники, що будували і керували підприємством з 2005 року, зникають з державного реєстру.

"Виявляється, що Марк Паславський 11 серпня 2014 року, перебуваючи в зоні АТО, як підтвердили свідки, в той же час начебто був і в Києві на неіснуючих зборах, де продавав долю компанії невідомому громадянину з Росії. Договір продажу активу за 3 млн грн без визначення термінів і способів оплати був підписаний "невідомим" тільки у вересні 2014 року вже після похорону Марка. Але цим юридичні ляпаси "недбайливих рейдерів" не завершились. Для підтвердження подається, датований січнем 2014 року, ще один "підроблений документ" - дозвіл компанії на продаж Паславським всього активу "Русава-К" громадянину Мусійчуку Володимиру Федоровичу, але чомусь підприємство реєструється на Мосійчука Леоніда Леонідовича", - повідомляють ініціатори звернення.

Крім того, з реєстрації зникає гендиректор і співвласник "Русава-К" Володимир Бортник. Також було зафіксовано сценарій захоплення підприємства невідомими зі зброєю, "дерибан" у великих розмірах результатів чужої праці, підготовка до продажу незаконно придбаної власності.

"Не дивлячись на численні депутатські звернення до владних інститутів України в пошуках справедливості йде вже другий місяць пасивного спостереження і лише "мотивовані" чиновники різних рівнів активно працюють на рейдерів. Куди йдуть сьогодні і будуть продовжувати зникати викрадені українські засоби, знають тільки господарі в Росії і ті , хто за ними стоїть. Одне відомо, що на розвиток України вони не потраплять, а найбільше на її руйнування", - відзначають автори, серед яких діючі та колишні нардепи Андрій Кожем'якін, Микола Томенко, Сергій Соболєв, Володимир Яворівський, Володимир Бортник.

Вони, крім цього, також звернулися і до самого Онищенко з надією, що політик допоможе в "розкришуванні дикого рейдерства", і змусить грабіжників втратити впевненість у своїй безкарності і можливість надалі купувати чиновників в Україні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...