Комплекс "меншовартості"? - "Щоб українець до тебе заговорив українською, треба бути афроамериканцем", - блогер

Чи могли українці ще навіть 100 років тому уявити, що ми один до одного між собою будем говорити сусідською?

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Сашко Клочан, передають Патріоти України.

"Аеропорт "Бориспіль". Служба розшуку багажу. Підходжу до стійки і спостерігаю прекрасну картину: чудовою, бездоганною українською працівниця служби спілкується з хлопцем, що точно не москаль. Чоловік чорний, як смола. Оце так так, думаю, як же він, бідаха, її розуміє?

Аж тут чую, як у відповідь хлопчина відважує їй не менш солов'їну! Хоч і з добрим акцентом. Нічого собі! Я тиждень літав по світу, слова рідного не чув, тому така картина перетворила моє тяжке очікування в захоплюючу сцену.

Стояв, дивувався і насолоджувався, що однією, що іншим. Відвідала навіть думка, що може я десь сів не у літак, а в машину часу, і повернувся додому не через 7 днів, а через 70 років?

Коли ж вони закінчили і прийшла моя черга, передусім я запитав:

– А що то за козак був з такою дивовижною українською!?

– Да это студент из Нью-Йорка. Учится в Черкассах, потерялся багаж. А знает только английский и украинский.

Овва… Все ж таки то був літак, а не машина часу, на жаль, все в порядку... Але ж, трясця, вона такою красивою українською говорила до нього щойно! А я чим гірше? Так хочеться відчути батьківщину… Де ж ділась вона? Не втрачаю надію, продовжую:

– Ви знаєте, і у Вас така чудова мова була, ну просто стояв і насолоджувався!

– Спасибо.

Ясно.. Пажалуйста, подумав.

P.S. Друзі-українці, що ж за вірус ми проковтнули? Маємо одну з найкрасивіших мов у світі, знаємо її і володіємо.

Прийшов злий сусід, що 400 років ґвалтує нас, нателіпав вам х*рні, що наша мова – сєльскій недосуржик, і ви ковтнули це і перейшли на язик. І просто викинули свою красуню, своє найцінніше і особливе, дароване Богом саме нам, – на смітник, як непотріб… Та ще й ображаємось, коли нас запитують – раша?

Чи могли українці ще навіть 100 років тому уявити, що ми один до одного між собою будем говорити сусідською?

А щоб українець до тебе заговорив українською – по ходу, треба бути негром…"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...