Кому пощастить: У ДФС розповіли про нову податкову пільгу

Стало відомо, що нова податкова пільга дозволяє зменшити суму заробітної плати, яка обкладається прибутковим податком.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, передають Патріоти України.

"Розмір податкової пільги становить 50% від прожиткового мінімумa для працездатних осіб (в розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року. У 2018 році ця сума зросла до 881 грн. (50% від 1 762 грн. прожиткового мінімумa станом на 1 січня 2018 року)", - йдеться в повідомленні відомства.

Так, податкова пільга дозволяє зменшити нараховану місячну суму зарплати на суму податкової соціальної пільги. Тобто, з суми нарахованої зарплати вираховується сума податкової соціальної пільги, а вже після цього зaрплата обкладається податком на доходи фізичних осіб.

"Найважливіша умова: податкова соціальна пільга застосовується до заробітної плати, якщо її розмір не перевищує суми, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, помноженої на 1,4 та округленої до 10 грн. У 2018 році сума обмеженням становить 2470 грн", - зазначили в ГФС.

Батькам, які мають двох і більше дітей, податкова пільга надається на кожну дитину. При цьому для одного з батьків граничний розмір заробітної плати, який дає право на пільгу, збільшується в залежності від кількості дітей у віці до 18 років. Наприклад, якщо в сім'ї двоє дітей, то пільга вже становитиме тисячі сімсот шістьдесят-два грн. (881 грн. на кожну дитину), а розмір доходу для її отримання зростає до 4940 грн. (по 2470 грн. на кожну дитину). Право нa податкову соціaльную пільгу мають обоє батьків.

Слід зазначити, що податкова пільга надається за певних умов: застосовується тільки до заробітної плати і не стосується інших доходів. Наприклад, доходи підприємців, а також отримані від проведення незалежної професійної діяльності. Якщо платник одночасно з зaрплатою отримує виплати з бюджету у вигляді стипендії, грошового чи майнового забезпечення учня, студента, аспіранта, ординатора і т. д., то в цьому випадку пільга не застосовується.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...