Конгресмена США підозрюють в співпраці з Кремлем, - ЗМІ

Конгресмен-республіканець від штату Каліфорнія Дейна Рорабакер отримував вказівки з Москви.
Конгресмен Дейна Рорабакер

Такого висновку дійшло видання The Daily Beast, спираючись на власне масштабне розслідування, передають Патріоти України.

Після того, як посадовці з Москви надали секретний документ конгресмену Рорабакеру, той намагався змінити законодавство з приводу санкцій, впроваджених США у зв’язку із справою Магнітського, й організувати слухання в Конгресі, які б негативно висвітлили персону відомого критика Путіна - Білла Броудера, зазначає видання.

Броудер раніше був одним з найбільших іноземних інвесторів Росії, а його податковим юристом був Сергій Магнітський. Після того, як Магнітський повідомив державі про ухиляння від оподаткування на 230 мільйонів доларів в 2008 році, його незаконно затримали, фізично над ним знущалися і залишили помирати в слідчому ізоляторі Росії в 2009 році.

В документі, переданому Рорабакеру в квітні 2016 року в Москві, викладалась російська точка зору на ці події. У документі вказувалось, що зараз є ідеальний час для зміни ставлення Заходу до клептократії Путіна. "Зміна ставлення до історії Магнітського в Конгресі... мала б сприятливий відгук від російської сторони", - наголошувалось у документі.

Рорабакер визнав, що прийняв документ, але зазначив, що його зустріч з посадовцями Генеральної прокуратури Росії під час його візиту до Москви в квітні 2016 року, була "короткою та формальною".

При цьому інструкції Рорабакеру передавали юристи американської фірми росіянки Наталії Весельницької - близької подруги генпрокруора Росії Юрія Чайки.

Після повернення з Москви, Рорабакер затримав в Комітеті розгляд законопроекту Магнітського і запропонував усунути ім’я Магнітського з його назви. Пояснюючи свою позицію, Рорабакер використовував аргументи, наведені в московському документі, зокрема, що Магнітський був фінансовим радником, а не юристом, що Броудер, можливо, хотів уникнути оподаткування на мільйони доларів і відмовився від громадянства США, щоб не платити податки.

Рорабакер також організував показ російського пропагадистського фільму, наданого йому Генеральною прокуратурою Росії, в Newseum в Вашингтоні. Фільм в негативному світлі зображував Магнітського, а просування фільму на міжнародному рівні організовувала знову ж таки Весельницька.

За чотири роки перед цими подіями з Рорабакером окремо провели розмову агенти ФБР, які повідомили йому, що російські розвідники намагаються його завербувати, звертає увагу The Daily Beast.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...