Контррозвідка СБУ викрила на Полтавщині російського шпигуна (відео)

Усвідомлюючи можливі наслідки своїх протиправних дій, затриманий повністю визнав свою провину.

Під час проведення контррозвідувальних пошукових заходів на території Полтавської області виявлено громадянина України "Р", який був завербований представниками російських спецслужб під псевдонімом Бар із метою виконання розвідувальних завдань на території нашої держави, передають Патріоти України з посилання на прес-службу СБУ.

За завданням представників спецслужби РФ громадянин України "Р" повинен був провести фото- і відеодокументування місць розміщення і дислокації підрозділів Збройних сил та Прикордонної служби України. За виконання зазначеного завдання наш співвітчизник мав отримувати від співробітників ГУ ГШ ЗС РФ грошову винагороду.

За результатами проведених оперативно-слідчих заходів були встановлені обставини вербування громадянина України "Р". Усвідомлюючи можливі наслідки своїх протиправних дій, затриманий повністю визнав свою провину. Зараз він співпрацює зі Службою безпеки України.

Служба безпеки нагадує, що за вчинення злочину за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Разом з тим, відповідно до положень частини другої статті 111 КК України - звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...